NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Wednesday, November 9, 2011

9 kg hilang dalam sebulan~

Ini lg cerita tentang penurunan berat badan..selalunye orang akan tanya Adaa berapa cepat boleh kurus ni? ha..itu depends pada tubuh masing2 dan disiplin ye..kalo nk magic2 turun mmg tak dapatlah dik non..ini vitamin, bukan ubat2 pelangsingan tau, kena tgk body kita mcm mana jugak..hihihi but jawapan yg selalu Adaa bg balik is ' berapa lama dah body kita besar ni?' haaa so kene ingat2 lah ye, kalo dah  berpuluh tahun body kita mantain 70kg, tetibe nak terus kurus ke 50kg dalam sebulan..huih, Adaa takleh jamin tuh..kalo turun cepat2 ni kot yo-yo effect je Apa yg penting, kita istiqamah, jaga disiplin, dan jika guna product Shaklee, dapatkan jadual makan yang betul, InsyaAllah kita akan nmpk perubahan positive disamping sihat tubuh badan..

A MUST!
Masih ingat lg entry Adaa Weight management: DETOX+PROTEIN+LECITHIN=LOSE WEIGHT :) dalam entry ni Adaa ada tulis simple equation untuk shape ur body n lose weight: 
Detoks (Fiber/herblax) + Protin (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP) + Lecitin
Kenapa protin? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.   
Kenapa kene detoks?Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..) 
Kenapa perlu Lecitin?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..

Untuk detox, boleh pilih samada nk fiber atau herblax, tapi bg Adaa, fiber lebih best dan memandangkan ia dlm bentuk serbuk, jadi lebih berkesan berbanding pil, lebih cepat diterima tubuh n goes into the system. Apa pun depends on budget ye :)

Mana cite turun 9 kg td nih? hihi sabar2..ini dia..Jom baca pengakuan Pn liza, customer Pn Nini
sumber: mamafaiz


Iszuraini Ismail
Ini kata MamaAin slps mencuba set getting slimmer! Siapa yg x seronok kan, bila encik suami memuji.. Best! Jom cuba! ;)
— withAliza Mohammad.




    • Aliza Mohammad Dlm 1bulan dah trn 9kg....memang best shaklee...wajah dah seri2 ni....tak da sebb nak behenti mkn prduk shaklee...memang baik punya,cyalah.
      October 27 at 3:06pm ·

    • Aliza Mohammad Bg liza selepas mkn...lecitin n fiber...dlm 1hari memang nmpak kesan..tambh lg mkn vitamin shaklee..memang ketara lah kesan,sakit pinggang,letih,sengugut wktu dtg period dll tak ada lg dlm kamus liza...liza syukur alhamdulliah sekrng bdn dah ramping x lah...paling best zink masalah rambut gugur tak ada lg..rambut dah lebat n hitam..shaklee pilihan hatiku..teman siang dah mlm hehehe
      October 27 at 3:23pm ·
    • __________________________________________________________________
Satu je yang Adaa dpt katakan, hanya yang dah cuba saja tahu best nye Shaklee ni say it for lose weight, optimum health, breastfeeding, beauty skin..mcm2 lah. 
Jika nak tahu apa yang sesuai untuk anda dan budget anda, contact je Adaa tau..saya ni friendly hihi jgn segan2 yeee


Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh emailkan adaanoor@ymail.com atau sms kan kepada saya 017-9329859 untuk pesanan dan consultasi percuma serta promosi terkini.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...