NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Thursday, November 24, 2011

Testimoni: Jerawat Kronik hilang dalam 3 bulan! Beware of Anti-Acne cream, switch to a better n safe option!

Tadi dalam riuh rendah tangisan anak yang kebosanan, sempat lak Adaa mengintai satu blog ni..it's about bahaya nya anti-acne cream..Cakap tentang jerawat ni mmg dah menjadi perkara wajib lagi2 untuk orang perempuan..uih, naik sebijik riuh sekampung..kalau diikutkan di pasaran mmg bnyk sgt cream utk jerawat, bukan takleh gune ye, tapi make sure its safe..because, sometimes manufacturer tak educate kita tentang penggunaan yang betul smp mudaratkan kita..ini yang dipetik dari blog Aula (thanx to her)



"Not all manufacturers of acne products with chemicals tell that in order to avoid side effects, such acne creams or acne pills can only be used for 2 - 3 weeks. Oral antibiotics should be used as a temporary measure in order to reduce the inflammation caused by acne bacteria. Prolonged use of antibiotics and steroids supress the immune system of our skin. Weak immune system may lead to development of such skin disorders as rosacea and demodex.

In addition to anti pimpe gels, lotions for zits, ointments and acne pills, the chemical industry offers variety of cleansing lotions containing alkali, alcohol and even acids. The cleansers with theses chemical substances are not safe and should not be used by acne patients. The alcohol and other chemical ingredients most often over dry the skin provoking the sebum glands to produce more sebum oil. Excessive production of sebum oil is one of the reason which causes acne. You should always wash acne prone skin with natural cleansers and lotions. "
gitulah..selama ni rasanya ramai antara kita tak tahu yg produk2 anti-acne ni leh guna 2-3 minggu je, if teruskan akan bahayakan sistem imun kita dan menyebabkan kita dapat penyakit lain yg lagi bahaya lak..huhu sbb tu kalau nk guna kene tau ye risikonye.. sbb tu seboleh-bolehnya carilah yang natural dan selamat..lagi berkesan tau, tak caya? moh2 tgk ni..
credit to Aula again
Ha..Thanx to yana (adik aula) for the picture..nampak tak perbezaan tuh? Apa yang Yana ambil ni? Inilah hasilnya Yana mengamalkan pengambilan vitamin E selama 3 bulan..kulit kita ni ada cycle nye ye kwn2, bukan ari ni pakai esok dh cantik..no no..it doesn't work that way..so have to be patient..see..kan ketara tu...yang paling penting, it's SAFE, NATURAL, EFFECTIVE!
Selain Vit E yana juga amalkan Vitamin C+Mealshake (protin perasa vanila yang sgt best) dan alfalfa untuk kulit yang lebih mulus hehe

Jom tengok kenapa Yana ambil vitamin2 ni?
VITAMIN-C : Ia mengandungi collegen yang membantu mengukuhkan sel kulit. Juga bertindak sebagai kuasa penyembuh.


ALFALFA: Merupakan sumber mikronutrient paling kaya- membuat sistem badan berjalan lebih lancar dan membantu melawaskan usus, mengurangkan sembab, kelesuan dan masalah pencernaan.

Jadi? Pilihan anda?
Mahu mencuba vitamin Shaklee? Nak tahu apa yang sesuai dengan budget anda? Boleh emailkan adaanoor@ymail.com atau sms kan kepada saya 017-9329859 untuk pesanan dan consultasi percuma serta promosi terkini. Pelanggan MyInspiration juga layak untuk menerima mysteri free  gift, jadual makan, tips eksklusif dan menyertai group tertutup kami di FB untuk mendapatkan konsultasi berterusan

MEALSHAKE: membantu membaikpulih luka atau kudis dimana ia mengandungi vitamin B-complex, zat besi dan copper untuk membantu membentuk sel darah merah yang sihat dan memberi perubahan positif pada  complexion kulit.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...