NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Thursday, May 31, 2012

Testimoni ESP: Puan Aishah- Kulit licin, bertenaga, 'Aset' gebu dan anjal~

Sudah malam bangat..mata pon sangat lah berat tapi nk jugak share testimoni ni hehe Sambil2 melayan cerita 3 Idiots di TV2 (ade hati tuh wpon mata dah berat)..Say no more, jom layanzzz


credit: UmmiIrfan



Pada mulanya, aku minum Energizing Soy Protein (ESP) sebab nak tambah susu dan memperkayakan khasiat susuibu sahaja. But then, aku terasa kelainan pada tubuh badan aku sendiri. Apa kelainannya? Meh aku list down.
 
·                        Kulit badan terasa licin. Kalau dulu aku gesel-gesel kaki antara kaki terasa noo kasarnya. Macam pekerja buruh pon ada. Kekeke. Tapi sekarang, sungguh seronok nak gesel kaki sendiri. Err. Kenapa bunyi macam tidak senonoh je ni? Okeh, NEXTTT!

·                        Tapak kakiku yang kasar berdengkang sebelum ini sudah licin yow! Yang ini, suamiku yang perasan tahu? Masa tu duduk bersila, pastu dia tanya, "Eh, mana pergi kulit kasar kat tapak kaki awak? Dah hilang?" I pon tersipu-sipu malu. Cececece.


·                        Kulit muka jadi berseri, anjal dan gebuHoy gilalah buat entry up diri sendiri. Tapi betul okeh. Aku tak tipu. Dah ramai dah perasan dengan perubahan muka aku sendiri. Semua akan cakap muka aku berseri-seri. Sampai ada yang kata pembawakkan budak! HOY!

·                        Aset-aset' peribadi terasa gebu dan anjal. Ini tak payah cerita panjang. Nak tahu PM aku. Muehehehe.

·                        Badan yang dulunya terasa mudah penat, letih dan lesu terasa segar je setiap hari. Bab ini, aku cadangkan pengambilan bersama Ostematrix (pil Kalsium).
Fakta : Pengambilan Protin adalah sangat diperlukan bagi makanan sel-sel dalam badan kita. Sel badan yang sihat akan menjamin penyerapan vitamin-vitamin lain yang kita makan dengan lebih efektif dan optimum.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tu dia..Ini baru sikit nih hehe apa lagi kelebihan ESP ni?

Kelebihan ESP ini ialah;
·         membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
·         menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
·         setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
·         kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
·         indeks glisemik yang rendah  untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah


More on ESP here

Jika inginkan ESP pada harga istimewa, boleh PM adaa segera!

I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


Wednesday, May 30, 2012

Bulan puasa susu merudum? letih? dehydrated? INI YANG IBU2 PERLUKAN~

Diam tak diam dah pun masuk bulan rejab..tak lama lagi dah nk masuk Ramadha balik, uih, cepat btol masa berlalu. Yang kene ganti puasa tuh dah mula start enjin, masuk gear laju sikit sbb nak cepat2 habis kan ye tak? Kalau yang bersalin dalam bulan Ramadhan ari tuh lagi lah..sebulan nk kene ganti kan? hehe takpe, usaha ye pasti berjaya hehe



Teringat pengalaman sendiri tahun lepas. Buat pertama kalinya menyususkan anak dalam bulan puasa. Adaa mmg mengaku, hari2 biasa ni pon, setiap kali anak menyusu mmg akan rasa sangat2 dahaga sampaikan setiap kali nak nyusukan anak, mmg ade air sebotol di tangan sedia untuk diteguk..tambah2 cuaca sekarang sangat2 panas. Tahun lepas, risau tuh mmg risau..yelah, anak first dulu minum susu formula, kali ni bf..huhu entah mcm mana lah kan..tapi Alhamdulillah masa tuh Adaa mmg dah consume Shaklee, so dengan bantuan dari kak cery, Adaa ambil lah ESP+Performance Drink+Fiber masa tuh. Secara jujurnya, Adaa sangat2 impressed sbb badan taklah letih terkulai walaupun bf, dan yang paling penting, boleh tahan sampai waktu berbuka. Tak rasa dehydrated. No wonder Performance Drink ni diminum oleh world class athletes. So ibu2 boleh lah cuba ye, insyaAllah u'll feel the different.


Ini Adaa nak refresh balik coretan dari blog mamacery tentang bestnya Performance Drink ni



Bulan puasa tak lama lagi dah kan?..ni pun dah masuk bulan rejab..so ramai yang dah start nak berpuasa..dan kepada ibu2 yang dah mula bertanya pada saya..apa nak makan untuk mengekalkan pengeluaran susu dan kekal bertenaga...jgn risau..….… jika mengamalkan makanan seimbang….insyaAllah takkan jejaskan pengeluaran susu….Cuma bila kite berpuasa..kita akan lebih letih dan dehydrate(kurang air)..jadi bila terlalu letih dan tidak bertenaga…ni yang buat kurang mood,stress..dan impak yang buruk atas penghasilan susu…Sebab itulah perlunya anda mengambil makanan yang boleh mengekalkan kesegaran anda sepanjang hari seperti kurma, oats, dan makanan tambahan……especially.. soy protin (ESP) danPerformance Drink….

Antara persiapan Ramadhan bagi seorang ibu menyusu:Sebelum/Semasa berpuasa:
§ Amalkan pemakanan seimbang.
§ Banyakkan minum susu, soya dan makanan yang tinggi protein.
§ Ambil supplemen –soyprotin,mealshake,performance drink,tablet2 vitamin
§ Lebih kerapkan mengepam dan menyusui bayi.
§ Sediakan stok untuk bulan puasa dari awal.
§ Ceria2 selalu.
§ Jaga fizikal-banyakkan rehat,tidur cukup,etc….jauhi stress
§ Psikologi-fikir positif insyaAllah susu cukup utk si kecil..banyakkan doa & istigfar

Ni testimoni yang mengamalkan performance drink :
Setakat ni, alhamdulillah. Semalam kami semua tak terbangun sahur, sedar2 dah dekat Subuh, saya cuma sempat ambil 2 gelas Performance Drink ni, dan alhamdulillah sampai ke petang susu masih banyak bila dipicit anak2.Saya pernah berpuasa (puasa ganti) tanpa mengambil minuman ni, menjelang petang, susu dah mula ‘kering’ dan anak2 start mengamuk.Sekarang macam addicted pulak sebab rasanya sedap, especially bila diminum sejuk2. Ia boleh diminum bila2 masa saja, preferably semasa berbuka dan bersahur. Semasa bersahur untuk bekalan tenaga untuk berpuasa dan menyusu seharian, semasa berbuka untuk menggantikan kembali imbangan elektrolit dan bendalir badan yg hilang.. ~Mommy Lyna

Pada saya, sepanjang 2 tahun berpuasa sambil menyusu dan memerah susu di pejabat ini, sebenarnya pada waktu puasa ini, hasil pengeluaran susu tidak banyak berubah. Jika kebiasaannya anda akan dapat 12oz sehari, contohnya, Insya Allah, jika anda berpuasa, anda akan dapat 12oz EBM juga.~genki Momma

testimony saya? – saya suke ambil performance drink time saya berpuasa…bukan je time breastfeed dulu..tapi sampai la sekrg...dan dulu di miri time saya ke offshore.pagi tu mesti minum performance drink..sepanjang hari berpanas..tapi Alhamdulillah sangat2..raasa bertenaga..tak rasa haus pun.~kak cery


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Personally, mmg Adaa puas hati dan dah berkira2 pon nak make sure puasa nnt mmg Adaa PD+ESP dalam fridge. Skang pon mmg ade, just nak make sure stok x putus hehe


Inilah dia kesukaan ramai..hehe Jika ada yg nk mencuba, boleh pm adaa for special price ok?

U might also want to read:


I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


Sunday, May 27, 2012

SKIN CARE SET: Yang Mana sesuai dengan saya?

Depan rumah ni akan ada kenduri kawen, semalam lagi khemah dah terpasang, start petang tadi dah mula dengar suara2 berkaraoke, seronok pulak rasanya. I LLOOOVVEEE WEEDDIIINGG. Adaa suka kemeriahannya tu..Last kenduri masa abang ipar kawen, tahun yang sama Adaa kawen, which was in 2008..dah 4 tahun takda kenduri ni..adik beradik adaa semua dh kawen, so tunggu side husband pulak lah hehe. Silelah ye adik2 ipar ku heheh


Well, dalam kemeriahan jiran nak berkenduri kawen ni, teringat balik memori waktu detik2 bersejarah diri sendiri..dari mula dirisik, bertunang, nikah, kawen..sepanjang tuh, Adaa pasti kita semua wanna be in our best shape n look kan? Bukan waktu tu je, smp bila2 lah kalau boleh, Tapi peak dia waktu tu lah..rasa nak cantik all da time..Masa tu kalo jerawat naik sebijik pon risaunya punyalah...tak tau nk ckp ape,..tambah2 kalo tunang tu dekat dengan kita kot2 le terserempak time tgh berjerawat, uih malu hehe (nasib baik dulu hubungan jarak jauh UK- Malaysia)..


Jadi, dari sekarang kenalah jaga ye kwn2 kulit kita agar glowing+radiant+flawless di hari bahagia nnt..So apa yang boleh diambil? 


1st Choice: GLA+ESP



2nd Choice: BCOMPLEX+ VITAMIN C+ VITAMIN E




3rd Choice: SET D (BCOMPLEX+VITAMIN C+ VITAMIN E) + GLA




 4th Choice: SET D+GLA+ESP = MARVELOUS :) 




Basically, set mana yang sesuai adalah bergantung kepada budget anda dan juga kulit muka anda..
Jika kulit muka kurang bermasalah, set 1 dan 2 sudah mencukupi, tetapi jika kulit berjerawat, berminyak boleh cuba set 3 atau 4 ye :)


Kenapa Adaa syorkan vitamin2 ni?




All B-vitamins are necessary for healthy skin and circulation. B-vitamins work as a team; thus, they should be taken together in a B-complex formula. Dr. James Balch, author of "Prescription for Nutritional Healing," recommends for dermatitis a B-complex formula and additional supplementation with vitamins B3, B6 and B12. Vitamin B3, or niacin, supports the health of the skin and nervessymptoms of vitamin B3 deficiency include dry, rough and thick skin. Vitamin B6 promotes the formation of red blood cells and healthy skin. A deficiency in this vitamin may cause symptoms like oily facial skin, acne and flaky, inflamed skin. Vitamin B12 is involved in cellular synthesis and longevity.
(sebab tuh Adaa suke B-complex Shaklee coz not all vit b supplement include all the 8 B)


Vitamin C has anti-inflammatory properties and helps stabilize cellular membranes. Thus, it can aid in skin healing. Vitamin C also plays a major role in the production of collagen, which is a key component of the skin. This nutrient also has anti-histamine properties, helping to reduce the itchiness associated with eczema. Dr. Balch recommends supplementing vitamin C in combination with bioflavonoids, which are plant chemicals that work in synergy with vitamin C.
(Vitamin C shaklee does have bioflavonoids :D )

Vitamin E is an extremely important antioxidant because it protects delicate cell membranesNatural Vitamin E reduces UV induced damage. When taken wit Vitamin A there is a 70% reduced risk for basal cell carcinoma. Vita E taken a t 400 IUreduces photo damage, wrinkles and improves skin texture.

Gamma linolenic acid (GLA) daripada minyak Evening Primrose secara berterusan membantu masalah jerawat, ekzema atopik, sindrom pra-haid (PMS), psoriasis dan kesihatan kulit. 

Protein merupakan makanan asas sel. Sel kulit wajah bertukar setiap 3 minggu, jadi pembentukan sel baru yang sihat amat  penting. Apabila sel mendapat protein yang mencukupi, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel lama yang telah mati dan menghasilkan kulit yang lebih cantik. Protein juga mempunyai indeks glisemik yang rendah dan membantu dalam mengurangkan pertumbuhan jerawat. Turut memperlahan kan proses penuaan. 

Dah tau mana set untuk anda? 
Anda mungkin berminat
I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


Friday, May 25, 2012

My Story: Kenapa saya yakin dengan Shaklee sehingga kini? Bertenaga ketika pregnant, mudah melahirkan baby, luka cepat baik.bla..bla..

Setiap kali kita nak mencuba sesuatu yang baru pasti akan terdetik dalam hati, 'boleh percaya ke ni?'. Adaa pon tak lari dari keadaan tu..sebelum ni mmg Adaa tak tahu menahu langsung nama Shaklee..mungkin Umi ada consume tapi masa kecik2 kita takde nak amek tahu pon kan..so knowledge ttg Shaklee-zero!



Bila tiba badan dah mula gagal berfungsi dengan baik, asyik keletihan yang melampau, immune system pon tak berapa betul sampaikan tetibe je ade pulak allergy pada habuk dan panas..Adaa mula lah risau..bayangkan betapa mengadanya rasa bila badan tak boleh berpeluh..masa tuh dah lah kita ni baru balik dari UK, pulak tuh, balik ke kampung yang keadaannya panas..kalo lah terkeluar dr mulut ni 'panas lah' tak ke bunyi mengada tuh..sudahnya tahan kan saja lah..bila badan berpeluh sikit je, mulalah satu badan gatal..huhu nak cerita kat org kot di cop 'alah budak oversea ni' pdhal dah setahun balik dari UK takde kene apa pon..tetibe je..so bila berpeluh or panas je, bisik kat husband je lah..mulalah mencr kipas or aircond..tapi bila dh kerap sgt (yelah nama pon duk Malaysia yang panas ni, nk lari kemana kan), nk bgtahu husband pon dah mls..tahan jelah gatal2..konon try to act cool lah..smp satu hari tu..jeng2..


Hari tuh kalo tak silap waktu nak gi kenduri..panas nye teramat lah sgt..huhu muka dah mula gatal2..husband kata jgn garu nnt lagi teruk tapi dah gatal sgt, x tahan huhu sapu2 jelah dgn tapak tangan..so ok kejap, tapi muka rs berbahang..rupanya dah bengkak! hukhuk dah kene berkejar ke klinik pulak..sudahnya, asik ulang alik ke klinik..dlm rumah pon kipas full blast..sapu sampah abuk2 sikit gatal balik..huhu seksa!

Tapi masa tuh hanya bergantung pd ubat doc ajelah..titik permulaan nak mencari supplement bila badan dah terlalu lemah..hari2 mcm nk tido je..letak je kepala, terus tidur..tak cergas langsung! dah mcm Nobita pulak, letak je kat mana2 mesti tido. So, jumpa doc, doc pon dah mati kutu, suggest suh ambil multivitamin je. Saat tu mulalah terpk nak cari supplement kat farmasi, tapi tak tahu brand apa..Mula2 je meluap2 pastu dah suam2 kuku..dah mls nk cari..


Disebabkan masa tuh tgh pregnant anak kedua, so hari2 hadap computer cari info pasal baby lah, breastfeeding lah, pregnancy lah..mcm2..cari punya cari, accidentally come across psl set penyusuan Shaklee..yelah kalau kita google, kan mcm2 article keluar kat page tuh kan..type word 'breastfeeding' mcm2 keluar, dan pada masa tu lah bertemu dengan Shaklee dari kak cery..berkenalan, dan berkira-kira set apa yang sesuai utk pregnant/keletihan/bf nnt..then the journey begins..

Lepas consume ESP+set A kalau tak silap masa tu, badan dah mula bertenaga. Ini bukan tokok tambah ye, but it's true..nak tidur siang pon dh susah sbb tak rasa letih..masa tuh Adam sgt semangat badannya, but still Adaa manage to carry him smp tingkat lima using stairs ye, also, masa dah sarat, still manage to bwk beras n benda2 berat ke atas..kalo balik dr kampung (tahu2lah brgnya berapa bnyk) still boleh bantu husband bwk. Sampai time nak deliver pon boleh rilek lagi, dari rumah gi spital, then gi KLCC settlekan urusan kerja suami, baru lah Adaa nk masuk ward. Suke ati je kan nak masuk bile, pdhal masa tuh dah contraction pon..sempat lg nk teman husband ke KLCC.. Dan Alhamdulillah, deliver Eilman x susah, sakit mmg sakit lah, tapi kejap je n mudah. This time no medication at all..sikit gas pon nurse pujuk xyah ambil..But Alhamdulillah everything went well. Sampai doc pon tanya 'Awk mkn fish oil yang saya bagi ye, masa lahirkan baby tadi mcm licin je, nnt sy nk suh patient yang lain ambil jugak lah' Itu kata doc pakar kat Tropicana Medical Center, Dr Noor Fidak..Masa tuh Adaa iye kan aje..padahal tak mkn pon yng doc bagi heheh Adaa mmg fully ambil supplement Shaklee je..



Dah bersalin, pon lagi satu best, ini pon btol ye, masa anak first aduhai..lama sakitnya tempat jahitan, tapi kali kedua, bebrapa hari je..thanx to zinc+ESP terutamanya. Mmg fully on supplement, no ubat2, no jamu..

Bab susu pulak, masa anak first, zero! Adam x dpt merasa walau sikit pon bf. Tapi kali kedua, adalah sikit..tapi time tuh mungkin fikiran agak terganggu (Umi baru meninggal, berpantang di rumah MIL tanpa suami disisi, Adam tengah lasak belum 2 tahun pon lg masa tuh, n Eilman sgtttt clingy smp Adaa nk ke toilet pon tak dpt..huhu stress!) so susu pon segan2 nk keluar..but Adaa ingat sekali tu, susu yang Adaa pump, dptlah dlm 3 4 oz, buh dlm fridge n my Sis in law tanya 'ni susu apa, susu kak teh ke susu pekat' hehe sbb creamy sgt dh rupa mcm susu pekat F&N. Itulah penangan ESP ye..

Walaupun susu sikit, tetap teruskan bf mcm biasa tapi top up dengan formula milk (with guilty hhuhu) tapi dengan rezeki Allah, start Eilman 8 bulan smp lah sekarang no more formula milk..n Adaa ade jugak test, if x ambil Shaklee seminggu..mulalah gatal2, lemah, n susu kurang..so i guess my body really need some nutrient, GOOD nutrient..

That is why Adaa still usahakan bekalan supplement tak putus..coz i trust the EFFECTIVENESS of it dan dah tentu, selamat n natural..


AND that is why, Adaa sgt2 recommend semua orang utk cuba Shaklee ni..its true, Adaa ni org berbisnes, tapi Adaa tak pernah create story utk tarik orang beli ye..Adaa cuma share apa yg Adaa rasa, dan kalaulah anda nk tau, tetiap hari Adaa rs mcm nak bgtahu je semua org how important supplement ni pd kita. Orang Barat dah lama sedar, tgklah Shaklee ni dh more than 50 years dah..tapi di Malaysia masih kurang kesedaran ttg ni..sbb tu lah pentingnya sharing :)

These supplement really works for me..hope it works for u too :) Just my humble story~~If nk tau kesahihan cerita Adaa, kene lah try sendiri :P


I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::



Thursday, May 24, 2012

Gastrik: Apakah supplement yang sesuai?

Biasa dengar 'Gastrik'? Mesti biasa kan..kadang2 perkataan ni lebih kerap di dengar pada bulan puasa bagi yang nk ngelat berpuasa hehe (kidding but true right?) Kesian orang yang betul2 gastrik tau. Anyway, gastrik ni dah menjadi perkara biasa dalam dunia sekarang ni..(sebenarnya bnyk penyakit dah jd semakin biasa sekarang ni..huhu). Tak kurang juga yang bertanya ada tak supplement yang boleh membantu? So kali ni Adaa nak share sikit lah, moga bermanfaat..


Intro dulu..Apa itu Gastrik?


Gastrik atau istilah perubatannya, gastritis, adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding/pengalas/mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif. Lazimnya, keradangan berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter pylori (H. pylori) yang turut menjadi penyebab utama kepada kebanyakan ulser perut.


Bagaimana ia terjadi?

Secara mudah nya, perut kita ni umpama kipas, berlipat2..sepanjang 25cm dan mampu menampung hampir segelen air dan makanan. Bila perut kosong, tisu perut tadi berlipat2, dan akan mengembang bila ada makanan atau minuman masuk. Disinilah makanan dan minuman akan diproses dan disimpan sebelum dikumuh melalui usus. Ketika proses pencernaan berlaku, kelenjar pada dinding perut akan merembeskan jus gastrik, enzim dan asid perut utk bantu pencernaan..dan antara asid yang dirembes ialah asid  hidroklorik. Asid ni seperti yang kita maklum bersifat menghakis dan jika tidak ada keseimbangan keasidan dalam perut, boleh sebabkan radang yang lebih teruk.

Punca lain terjadi nya gastrik?


  • Peminum arak (arak ni bersifat asid)
  • Perokok
  • Makan dengan berlebihan
  • Makan makanan yang terlalu pedas
  • Sering guna ubat penahan sakit (pain killer)
  • Jangkitan
  • Skipping meals
  • Stress


Symptom pesakit gastrik? (self check yee)


  • Tiada selera makan
  • Upset Stomach- tidak hadam dengan baik
  • Perut memulas- bila makan bertambah sakit
  • Muntah-rasa loya
  • Cirit birit- najis berwarna hitam
  • Lemah, demam
  • Kembung perut-sakit dada


Tindakan jika simptom tersebut ada pada anda


  • Jumpa dengan doktor untuk kepastian
  • Hindari pain killer (one of the cause)
  • Jika sedang menghadapi gastrik, elakkan pengambilan solid food
  • Minum banyak air dalam sehari, 8 gelas/ 3 Liter
  • Makan secara sedikit2
  • Elakkan makanan pedas atau terlalu pedas
  • JANGAN skip meals
  • Hindari minuman keras dan rokok


Cadangan supplement



Supplement ni merupakan product keluaran Shaklee ye sbb ianya selamat dan natural :)
So apa yang sesuai?

ESP (Energyzing Soy Protein)

Protein merupakan keperluan asas sel. Untuk menggantikan sel yang rosak, pastinya memerlukan sumber protein yang baik dan mencukupi. Protein juga dapat meningkatkan ketahanan tubuh.

B-complex

B-complex terdiri daripada 8 kumpulan vitamin B dan hanya berfungsi dengan efektif apabila semua komponen hadir bersama. Vitamin b-complex bertindak sebagai ubat penenang atau anti-stress. Stress boleh menyumbang kepada terjadinya gastrik, jadi b-complex dapat mebantu. Ia juga membantu pengeluaran antibodi. Gastrik mungkin terjadi disebabkan jangkitan, jadi untuk melawan jangkitan, antibodi yang cukup harus hadir.

Vitamin C

Membantu meningkatkan ketahanan badan untuk melawan bakteria.

Zinc

Bertindak sebagai agen anti viral, booster pada ketahanan badan dan bantu mempercepatkan pemulihan sel2.

Lain-lain:

Vitalea- membekal kan badan dengan 28 vitamin dan mineral, mencukupkan keperluan zat tubuh.
Caratomax- Melindungi bengkak dan tingkatkan sistem imun badan
Vitamin E- Pelindung daripada radikal bebas
Alfalfa- Anti toxin asli dan anti angin (gas)
GLA- mebantu menyeimbangkan hormon badan.


Bagi pesakit gastrik, mungkin akan ada kesukaran untuk puasa sbb sepatutnya tak boleh skip meal kan? Jadi, boleh cuba tingkatkan pengambilan makanan berprotein tinggi sewaktu bersahur supaya kenyang lebih lama, jangan overeating ketika berbuka, jangan makan sebelum tidur sbb ianya akan membebankan perut..nnt proses penghadaman tak lancar, juga elakkan makanan2 yang ber'angin' dan berlemak ye.

Bagi yang ingin mencuba (kot lah nak ganti puasa kan) boleh hubungi Adaa untuk more info dan special price.


I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


Wednesday, May 23, 2012

Motivation: The Power of Giving~

Minggu lepas Adaa ade mengikuti satu sesi kursus keusahawanan di Putra Height. Ala2 workshop gtu, dan quite a number of famous speaker had been invited to share some basic knowledge and business tips including the famous millionaire Irfan Khairi..but Adaa bukan nak share ape terjadi dalam 2 hari workshop tu, cuma teringat dengan satu slot yang disampaikan oleh Ustaz Abdullah Endut dalam talk yang bertajuk 'Keusahawanan sebagai Jihad'.

Dalam buku yang ditulis oleh David Cameron yang bertajuk ''Keajaiban & Kuasa Memberi'', beliau ada menyatakan yang hidup kita ni umpama boomerang..Pernah tengok boomerang? Boomerang ni kalau dibaling akan datang semua pada kita. Maksudnya setiap apa yang kita beri, kita kongsi, kelak kita akan dapat semula..




''TO HAVE ALL IS TO GIVE ALL''

Pernah terfikir tak apa akan jadi bila Ibnu Sina yang sangat mahir dalam bidang perubatan tidak mahu berkongsi ilmunya itu dengan orang lain? Agak2 pandai tak doktor2 sekarang nak lakukan operation, faham anatomi manusia dan sebagainya? Mungkin belum sampai lagi ilmu tuh pada generasi kita, mungkin kita masih belajar dan tercari-cari..Jika Ibnu sina membawa kepandaian nya itu bersama-sama kematiannya, dah pasti kita sekarang sangat rugi kan? Cuba kita tengok dan fikirkan, betapa besarnya manfaat ilmu/kepandaian tokoh Islam ni terhadap perkembangan ilmu perubatan dan manusia sejagat.

Itulah yang dikata kan power of giving..bila kita memberi idea, idea itu akan berkembang dan terus berkembang, tetapi kalau disimpan, jadilah pekasam aje..


''JIHAD PALING BESAR IALAH JIHAD MEMBERI''

Ini jika dilihat dari sudut keusahawanan lah ye. Cuba tanya pada diri kita sendiri, ada tak sekali, takyah dua tiga kali lah, sekali cukup, kita rasa mcm taknak share sesuatu dengan org lain sbb kita fikir kalau kita share, kita akan rugi. tak kisah lah tips kurus kan badan ke, tips cepat kaya ke..pernah tak? Adaa pasti mesti pernah..Contoh, ada org nak cari mancis kat kedai kita, kita ckp, kedai kita xda jual..tapi kita tahu kedai sebelah ada jual..tapi kita taknak bgtahu sbb nnt untunglah orang sebelah sbb ada pembeli. Bukan senang kan nak memberi walaupun secebis info..sbb tulah Jihad namanya..Susah nak jumpa orang yang sanggup memberi dengan ikhlas..honest n selfless.. mmg bukan mudah.

Tapi, tak mustahil utk kita jadi orang tu. So from now onwards 'BE A FUTURE GIVER' Jom sama2 kita memberi..supaya nanti, senang sama senang, susah sama susah (kalo boleh xnklah susah hehe)

*In a process to be the best GIVER :D


I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Tuesday, May 22, 2012

Testimoni Weight Management:From 30 inch to 27, Turun 1.5kg in two weeks!

Jam sekarang dah pon 00:15..huhu so nak tulis pendek2 je lah, boleh? Adaa just nak share feedback from some of MyInspiration's customer..ikukan mmg bnyaklah, tapi nk menulisnye tak sempat..ini pon sbb teringat ha, terus tulis, kalo tangguh lagi memang terkubur gtu jelah..


Testimoni ni dari closed group kami di FB, adaa share sikit:



Masih ingat lagi entry adaa Testimoni weight lost: ''Perut kempis, hati berbunga2,Credit to Shaklee!!'' Ini sambungan Miss Za Fair. Happy sungguh lah cik adik sorang ni. Maunya tak, pinggang dari 30 inci dah jadi 27 inci. Sekarang Za Fair ni dah pon jadi distributor Shaklee, so sesiapa yang nk cungkil2  rahsia dia boleh lah contact ye. Yang nk COD area klang dan sekinchan tuh pon boleh cari dia..hehe sebab dah excited sgt, tuh yang jatuh hati dengan Shaklee and now dia pulak sharing her experience. Best2!

Ini pulak lagi sorang customer adaa merangkap kawan dari zaman sekolah dulu lagi..Lama dah kenal ni ..dia start gain weight masa pregnant..tapi masa dia contact Adaa utk beli lecithin, bukan dia yang nak guna, dia beli utk husbandnya, tapi husband tak suka telan pil2..sudahnya dia yang try makan sendiri, n guess what, she lost 1.5kg in abt 2 weeks! 




Dengan cara yang betul, pengambilan air yang mencukupi, tak mustahil untuk dapatkan berat badan idaman masing2 kan? Dan sebab tulah, weight management set ni popular. Apa yang ade dlm set ni?




Inilah set kegemaran ramai..apa yang bestnya set ni? Secara ringkasnya (fungsi berkaitan weight management je ye, fungsi setiap satu ni mmg bnyk):


Herblax- membantu proses detoxification, memudahkan fungsi usus, memudahkan pergerakan usus dan menghindarkan sembelit, meningkatkan pencernaan secara lawas.


Lecithin- memecahkan lemak dan membantu menurunkan berat badan, menurunkan paras kolesterol dlm serum


Omega guard- mengurangkan paras kolestrol dlm darah, mengawal peningkatan hormon cortisol (hormon stress yang sebabkan penambahan belly fat), membantu badan bertindak balas dengan lebih sensitif terhadap hormon leptin ( act as appetite suppressant, increase body metabolism, burn more fat), mengawal selera makan dengan menstabilkan paras gula dalam darah.


Cinch- Membantu mengekalkan otot perlu (elak pemusnahan otot semasa proses penurunan berat badan), Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa menurunkan berat badanKaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang .dan puas, tinggi kandungan serat

Tentang nak ambil yang mana, x perlulah risau sbb takdelah kene beli sekaligus, kalo ade budget, boleh je, tapi jika kurang budget, boleh ambil yang bersesuaian dulu lah. Contoh mcm Za Fair tadi, dia mulakan dengan herblax dan Lecithin, Shahirah Shazwani pula, lecithin aja..jadi tak perlulah risau ye, Shaklee ni cuma makanan tambahan aja. Jika anda memang mengamalkan pemakanan dengan serat yang tinggi, dh tak perlu sgt herblax..tapi rsnya mcm takde je orng yang ambil serat secukupnya..so boleh cuba herblax hehe. Cinch pula didatangkan dalam 3 perisa ya, Vanila, Coklat dan Cafe latte, so boleh pilih. Mesti suke!

Sekiranya ada yang berminat, atau nak tahu lebih lanjut lagi tentang set ini, boleh pm adaa ye :) Harga istimewa dan pelbagai tawaran hebat ade ni hehe


I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...