NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Monday, November 21, 2011

Vitamin E = vitamin SUPER? superman, super vit!

SUPERVIT..herm menarik jugak tu kan..hihi kenapa super lak ni? mestilah..vitamin E ni banyak sangat kepentingannya, awet muda cr vitamin E, luka cari vitamin E, parut cari vitamin E, stretch mark cari vitamin E, kesuburan cari vitamin E, salur darah tersumbat cari vitamin E, kejang, vitamin E jugak..mcm2 lah..letih jadi vitamin E ni hehe

 
SUPERVIT!
Hari taknak cite pasal khasiat vitamin E dh tapi nak cerita kenapa vitamin E ni jadi SUPERVIT. Vitamin E ni mempunyai satu ciri yang sangat penting iaitu sebagai ANTIOKSIDAN di mana ia membantu mencegah kerosakan sel daripada ancaman RADIKAL BEBAS. Bahaya sangat ke free radical ni? 90% masalah atau penyakit berpunca dari free radical ni, so agak2 bahaya tak? Of course..

Cuba kite tgk check list ni, agak2 ade tak pada kita, kalau ade, inilah angkara FREE RADICAL:

  1. Salur darah jadi keras
  2. Cancer & Leukemia
  3. Strokes
  4. Serangan Jantung
  5. Diabetes
  6. Muka berkedut, freckles
  7. Rheumatoid arthritis
  8. Penyakit kulit
  9. Hepatitis
  10. Katarak
  11. Sunburn

Dari mana pula punca radikal bebas ni?


  • Asap kilang
  • Bahan kimia-racun serangga, ubat2
  • Pemakanan-process food(berlambak2 sekarang), bahan pengawet, pewarna
  • Merokok
  • Sinaran radiasi
  • STRESS
Tengoklah betapa berbahayanya free radical ni pada manusia..sebab tuh lah penting VITAMIN E ni..nama pon SUPER..

Kenapa Adaa suka Vitamin E shaklee ni?

  • Ianya ASLI dan bukan sintetik
  • Lebih serasi dan aktif secara biologi berbanding sintetik
  • Tiada kesan sampingan (lebih Vitamin A boleh berisiko menjadi toksik)
  • Lengkap dengan selenium- membantu Vitamin E berfungsi dengan lebih baik
  • Membekalkan 400 IU setiap kapsul  anggaran seperti 24 sudu makan mayones (banyak tuuu)
Sekiranya anda memerlukan SUPERVIT untuk sel anda, tak semestinya kena ambil Vitamin E kapsul, boleh juga melalui diet harian anda, boleh makan kekacang, minyak sayuran, mayones tetapi mungkin sukar untuk pastikan cukup pengambilan kita dengan keperluan seharian..lagi satu, cuba bayangkan mkn 24 sudu mayones..uih jenuh tuh..kenyang makan mayones jelah, habis mcm mana dengan zat lain ye tak. Sebab tu lah wujudnya Vitamin E shaklee ni..mudah dan berkesan dok gitu?

Fikir-fikirkan..pilih yang terbaik untuk diri anda dan mulakan dari sekarang sebab ade offer! Hehehe

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Nak tahu apa yang sesuai dengan budget anda? Boleh emailkan adaanoor@ymail.com atau sms kan kepada saya 017-9329859 untuk pesanan dan consultasi percuma serta promosi terkini. Pelanggan MyInspiration juga layak untuk menerima mysteri free  gift, jadual makan, tips eksklusif dan menyertai group tertutup kami di FB untuk mendapatkan konsultasi berterusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...