NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Monday, July 2, 2012

Saya masih ada :)

Salam readers MyInspiration~ Rindu pulak kat blog Adaa yang satu ni..utk anda semua..adaa masih ade tau cuma berpindah ke rumah baru je..Adaa masih lagi dengan cerita beauty n health so, plz visit my other blog ye..Adaa tgu hehe

Welcome guys to my new home www.adaa-inspiration.com



Monday, June 25, 2012

WE'RE MOVING!

Dengan sukacita (ke suka hati? ) hehe Adaa ingin memberitahu semuaaaa customer, pengunjung blog MyInspiration yang kami akan berpindah ke rumah baru..so here's the new link www.adaa-inspiration.com preview skeetttt



Jemput ke rumah baru Adaa ni, insyaAllah akan dipadatkan dengan info2 baru yang lebih berguna utk semua..Rumah yg lama ni insyaAllah akan sentiasa ade juga mungkin kepada bentuk yg lebih personal ke..tak sure lg..tapi sayang ni, my first blog dgn shaklee..so jemput2 ye..

p/s: Nk kene wat house warming ni hihihi


Thursday, June 21, 2012

ESP: Badan 'berisi', susu bertambah dua kali ganda! Alhamdulillah..

Selamat pagi! Hari ni mcm suram2 nk hujan aje hehe Alhamdulillah masih diberi nikmat hidup oleh Allah untuk meneruskan hari ni..


Pagi ni Adaa cuma nak tulis pendek je..Feedback yang Adaa dpt seorang senior Adaa masa di STF dulu..namanya pon sama Syuhada jugak hehe kak syada ni baru je order bulan ni n after a couple of weeks dah bagi positive feedback..Alhamdulillah..




Kak Syada ni orang nye slim aje sejak dr skolah lagi so, pengambilan ESP ni sesuai untuk pembinaan otot2 sihat..jadi, disamping dapat zat dari protein soya, dapat juga meningkatkan otot sihat. 


Bagi Azza pula, adik Kak Syada, masih bf babynye..kecik lagi..baru 3 4 bulan rasanya..so Azza inginkan sesuatu yang dapat membantu meningkatkan kualiti n kuantiti susu..yelah dah nk dekat bulan puasa kan..so ibu2 ramai yang tgh pulun nk buat stock ebm hehe n yang bestnya BELUM sampai 1 WEEK minum, milk production dah bertambah 2 KALI GANDA. Best kan?


Dengan cara yang betul, pump dengan konsisten, pengambilan air yang cukup..insyaAllah production susu akan sentiasa mencukupi buat baby :)


No wonder ramai yang suka ESP kan? Itu baru satu manfaat yang kak syada n azza dpt..ha..ESP ni bnyk tau manfaatnye..



Kelebihan ESP ini ialah;
    • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
    • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
    • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
    • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
    • indeks glisemik yang rendah  untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
Ini baru sebahagian..ada bnnnnyyykkk lagi hehe 

Sekarang ESP dah berwajah baru tau with better taste, berminat?

ESP - clear kan? Inilah ESP yang best tu
Untuk harga istimewa, dan promosi bulanan, just PM adaa ok?

I’m a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Tuesday, June 19, 2012

My Story: Kenapa saya suka Performance Drink & ESP?

Jam dah 1:38 am but mata masih belum mengantuk huhuh sambil2 mencari cite smash online (sbb tadi black out, x dpt tgk huhu) teringat pula blog belum berupdate, so here i am, writing at the middle of the nite or should i say early morning?


Time2 mcm ni teringat pula waktu sahur..last year adalah tahun yang meaningful sbb
1. First time berpuasa berempat (baby kecik lg mase tuh  br 5 mnths kot)
2. First time berpuasa sambil breastfeeding (sangat risau susu takde sbb mmg mase tuh siap top up susu formula..)
3. First time berpuasa dengan Shaklee!




Masa nk masuk bulan puasa, adaa mmg risaukan production susu n tahan ke adaa nk nursing masa bulan ramadhan ni? dengan panas nya, dahaga nye..Frankly, setiap kali bf, air sebotol mesti ade dkt sebelah sbb masa bf tuh ya Allah keringnya tekak..so terfikirlah kan, nnt mcm mana masa puasa..huhu terkulaikah?


Masa tu jugak Eilman masih bf smp petang, n malam baru adaa top up dengan fm( masa tuh blm fully bf hukhuk). Jadi, dipendekkan cerita dalam risau2 ni dah pon masuk bulan puasa..so apa yang adaa buat waktu tu, waktu sahur segelas performance drink for husband, utk Adaa sendiri Adaa bancuh ESP+Fiber(belum discontinue mase tu)+Performance drink. Gabung ketiga2 ni, shake2 minum huuuu best! the purpose is, to make sure Adaa keep hydrate smp petang, kenyang, and susu pon ada..insyaAllah. That's my hope lah mase tuh.


And guest what,Adaa sendiri terkejut bila sepanjang sebulan tuh, Adaa mampu berpuasa, tanpa rasa dahaga yang melampau wpon semasa breastfeed Eilman, n boleh tahan sampai ke petang. Syukur sgt. Bukan ape, sebab sebelum bulan puasa tuh, keje Adaa duk ulang alik masuk dapur je, kejap2 cr food, kejap2 cr food..lapar + dahaga punye pasal..maklum le org x pernah bf anak sebelum ni..sbb itu adaa noticed sgt perubahan yang adaa alami sepanjang Adaa amalkan ketiga2 feveret drink Adaa ni..


N after Ramadhan..still continue smp lah sekarang..but since fiber dah discontinue..maybe this coming Ramadhan leh try replace dengan mealshake pulak..alang2 dah ade dlm fridge tuh kan..so jadilah The Mighty 3 Gem! and of course Performance Drink for my husband..puasa ke cycling ke inilah minuman dia..hehe kalau cuaca panas sgt2 pon minum performance drink ni..lega tekak..n yummy too!Orange flavor kan..mestilah sedap..




Kenapa Adaa pilih 3 Gem?



Energizing Soy Protein
*****************
♥ Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
♥ Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
♥ Membekalkan tenaga,
♥ Memberikan rasa kenyang
♥ Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
♥ Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
♥ Membanyakkan susu badan (milkbooster)
♥ Membantu mengekalkan kepejalan otot
♥ Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
♥ mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

Mealshakes
*********
♥ Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tapi dalam bentuk serbuk.
♥ Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
♥ Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
♥ Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
♥ Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
♥ Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
♥ Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.


Performance Drink
****************
♥ Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
♥ Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
♥ Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
♥ Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
♥ Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
♥ Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.

Nak dapatkan untuk persediaan puasa anda? Jom pm adaa for special price!!

I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Saturday, June 16, 2012

Vitamin E: Ingin kulit bebas jerawat, lebih lembap, menghilangkan parut? Ketahui bagaimana vitamin E bertindak!

Sepanjang bulan June ni merupakan bulan promo bagi Vitamin E. so memang mcm goreng pisang panas lah hehe Vitamin E ni mmg sgt2 diketahui umum baik utk kulit, tapi bukan setakat tu je, bnyk lagi kebaikkan nya..cnthnya:





  • · Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan               oleh radikal bebas.
  • · Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu,
  • · Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
  • · Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
  • · Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari.
  • · Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat,
  • · Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
  • · Merendahkan kadar kolesterol.
  • · Membantu mencegah kanser.
  • · Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
  • · Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri.


Info tambahan :Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik. Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekananNitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan

ha..bnyk kan? Tapi kali ni Adaa nk share something specific on skin..Jom baca!


Wrinkles
Wrinkles come from age, free radical damage, improper skin care and poor habits such as smoking and drinking alcohol in excess. According to the book "Healing with Vitamins: the Most Effective Vitamin and Mineral Treatments for Everyday Health Problems and Serious Disease," vitamin E oil prevents the formation of wrinkles by blocking free radical damage. It treats wrinkles by boosting collagen production, a connective tissue that keeps skin elastic. Vitamin E oil also treats wrinkles by supporting new skin cell growth and speeding up cell regeneration.

Night Treatment
Vitamin E oil provides the skin with necessary moisture as well as antioxidants for intense healing. However, pure vitamin E oil is not ideal as a daily moisturizer because it is so thick and sticky. An intense vitamin E oil bedtime therapy is ideal for concentrated skin healing and preservation. Combine vitamin E oil with olive oil for smooth application and added therapy. Olive oil contains oleic acid, which makes skin more permeable and able to hold in necessary moisture.


Scars
Scar tissue is stubborn skin that comes from burns, old wounds and surgeries. Pure vitamin E oil is helpful for scar healing and prevention because it goes beneath the surface of skin to block free radicals. Free radicals are especially harmful to scar tissue because they prohibit healing. Diane Irons, author of "911 Beauty Secrets: an Emergency Guide to Looking Great at Every Age, Size and Budget," explains that the strong antioxidant power in vitamin E also aids in collagen production, which gives skin its elasticity and is not present in scar tissue.

Brown Spots
Brown spots on the skin are caused by aging, free radical damage and poor liver function. Vitamin E oil prevents and repairs free radical damage. When applied topically to brown spots on the skin, it helps to lighten and smooth the rough skin by lubricating cell membranes and encouraging cell regeneration.

Cuticles
Pure vitamin E oil is an effective treatment for dry, cracked cuticles. Applying a few drops of vitamin E oil to nails and cuticles helps to rehydrate and smooth them as well as prevent future cracks.


Bagi yang mahukan kecantikan dan kesihatan luaran dan dalaman, ini salah satu vitamin terpenting utk anda. Untuk hasil yang lebih baik, boleh add on our ESP , the one with new look! more yummylicious!

all time favorite!

I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::




Thursday, June 14, 2012

JUST LAUNCHED: SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Ini satu lagi product yg baru masuk Malaysia selain Joint Health Tablets. Memang2 hot, baru je tulis entry dah ade yg bertanya..semua pon nk sihat, cantik kan?




Apa dia kolagen ni?


Merupakan PROTEIN yang paling bnyk terdpt dlm badan manusia. Malah ia menyumbang kira2 75% berat dlm tahap kulit yang sihat. 


Sebab dan kesan kehilangan kolagen?


Bila kita semakin berusia, kolagen dlm badan turut menyusut. Inilah yang menyebabkan pembentukan kedutan dan tanda2 penuaan seperti:

  • kulit berkedut dan melayut (sagging)
  • kuku rapuh dan tak kukuh
  • rambut halus dan gugur

Bagaimana cara atasi?


Mudah aja..dengan pengambilan SUPPLEMEN! Pengambilan kolagen akan bantu menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara kulit kita. 
Tahukah anda bahawa Kolagen membentuk 90% protein matrix tulang2 dan 2/3 dewasa tulang rawan artikular. Oleh itu kehilangan kolagen juga boleh menjejaskan kesihatan tulang dan sendi.
Sebab tulah sebelum ni adaa ade tulis utk sendi yang sihat, kombinasi terbaik adalah COLLAGEN+VIVIX+JOINT HEALTH TABLET.


Apa faedah ambil kolagen?




*CLICK FOR BETTER VIEW


Secara ringkasnnya, dengan pengambilan collagen ini, dpt membantu:

Memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.
  •  Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
  •  Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
  •  Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
  •  Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
  •  Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
  •  Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
  •  Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
  •  Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
  •  Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan
Faedah tambahan :: menyokong KESIHATAN SESENDI & MENGUATKAN TULANG. Bantu mengekalkan otot di dlm mata supaya lembut.

SHAKLEE DIFFERENCE:

Terdapat pelbagai jenama Kolagen dipasaran, tetapi apa yang membezakan SHAKLEE COLLAGEN POWDER ni?

  • Dikeluarkan dari 1st Natural nutrition Company in the world!
  • Mengandungi  4000mg proprietari RSS (red Snapper Scale) Collagen, berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak drpd sisik ikan merah.
  • Molekul yang sgt2 ringan (1000 Dalton)-membolehkan ianya diserap dengan mudah oleh badan dan bantu kepada peningkatan sintesis kolagen pd lapisan dermis dgn berkesan.
  • Mudah larut dengan minuman
  • Perubahan seawal 8 minggu!
Penyerapan lebih cepat & berkesan

Ingin rasai keberkesanannya? Jom rebut pada harga ISTIMEWA! 

*tidak sesuai diambil oleh Ibu menyusu- tapi anda ada Ini tiada alasan lagi kan? :)

I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


Tuesday, June 12, 2012

NEW PRODUCT: JOINT HEALTH TABLET~

As promised, Adaa akan perkenalkan product baru yang dilancarkan semasa National Convention sabtu lepas..ada dua, tapi kali ni Adaa share satu je dulu ok?



Apa dia joint/sendi ni? 
Sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang temulang yang memberi sokongan dan membantu kita bergerak. Ia terdiri dari tulang rawan (yang lembut tu), ligamen, tendon, dan cecair sinovia (sebagai pelincir) yang beri keselesaan dan bantu menyerap hentakan dari impak fizikal.


Bila umur semakin meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ini yang sebabkan joint discomfort.

Adaa pasti setiap orang pernah rasa joint discomfort kan? Kalau parents kita yang tua memang lagilah biasa..mcm kita sendiri, kdg2 hadap computer lama2 pon, sakit blakang, tengkuk, lutut, kadang2 kat tgn pon sakit kan sbb angkat benda berat or buat sesuatu dlm tempoh yang lama, mcm tulis terlalu lama ke..Jadi, joint tablet ni boleh melegakan dan membantu..dan mengikut clinical test yang di buat, kesannya dah boleh dilihat/dirasai seawal 5 hari selepas penggunaan. Ha bak kata Dr Jamie, orang lain tak berani claim mcm tu, but with Shaklee we can. As early as 5 days, u'll feel the different. 

Dr.Jamie
klik picture for better view

Bagaimana ia bertindak?

Joint Health Tablet ni membantu kita dalam 3 cara:

1. Menyokong keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan.


2. Bertindak sebagai 'kusyen': Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan


3. Memelihara tisu penyambung yang sihat: Zinc, copper, manganese and vitamin C merupakan nutrien penting dalam kesihatan sendi dengan membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhdap sendi.

Melalui 3 cara inilah joint health tablet dpt bantu melegakan sakit2 sendi..Shaklee Advanced Joint Health Tablet ni sangat2 bagus sbb ianya dihasilkan dari ramuan aktif iaitu Boswellia yang bertindak dgn pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi.


Siapa yang memerlukan?


Sesiapa sahaja tidak kira lelaki atau perempuan dewasa yang ingin mengekalkan kesihatan sendi, yang aktif dan lasak. Lazimnya ibu bapa kita yang dah mengalami penyusutan tulang rawan, orang2 muda yang lasak, atau ibu2 yang Supermom :). Kalau perasan, ibu2 yang dh ade anak ni, mmg sakit sendi lah tulang lah..maklum le semua dh longgar..dengan nk mengejar anak2 lagi, buat kerja rumah lagi, kerja opis lagi huhu mmg lah sakit, lenguh!

Apakah gabungan terbaik utk kesihatan sendi?

Jika sebelum ni kita ada ostematrix dan omega, sekarang dh bertambah dah..dan ini lebih spesifik utk sendi. Selain drpd gabungan oste+omega+joint health tablet, bagi yang ada budget lebih, boleh cuba the best combination.  Dan gabungan terbaik untuk kesihatan sendi  tu ialah VIVIX, SHAKLEE COLLAGEN POWDER (another new product yang br launch ari tu), dan JOINT HEALTH TABLET.

Best kan Joint Health Tablet ni? Harga pon sangat2 berpatutan..Untuk yang nk place order with special price, boleh le pm Adaa :) Fresh from oven ni! Oh ya, yang plg penting, ianya VEGETABLE BASED N 100% NATURAL! SUPER SAFE!



I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...