NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Thursday, September 22, 2011

Weight management: DETOX+PROTEIN+LECITHIN=LOSE WEIGHT :)

Salam hari Khamis (boleh ke?) hehe Hari ni Adaa nak share pasal kurus mengurus, menyingkirkan lemak..disebabkan most of my customer tercari-cari product untuk slim, ha..inilah Adaa nak bgtahu apa yang anda perlukan, dengan cara yang betul, InsyaAllah, bukan sahaja boleh slim, malah sihat! Untuk Adaa sendiri, Adaa consume Fiber+Lecithin+ESP together with SET B sbb menyusukan anak..but for those yang tak nyusukan anak..inilah yang sesuai untuk anda..


Basically utk diet.. Anda perlu

Detoks (Fiber/herblax) + Protin (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP) + Lecitin

  1. Kenapa protin? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
  2. Kenapa kene detoks?Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)
  3. Kenapa perlu Lecitin?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..

Utk detoks, anda boleh pilih samada nak Fiber atau Herblax.. ikut budget naa.. Antara fiber dan herblax..fiber lebih optimum resultnya :.

.Fiber akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman..
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Bab yang 'melabur' tuh mmg btol..bagi wanita yang baru deliver selalunya mengalami masalah sembelit dan pengambilan fiber+lecithin mmg sangat2 membantu..

Bagi yang berminat untuk hidup dengan sihat dan cantik (heheh) boleh hubungi Adaa untuk mengetahui product mana yang terbaik buat anda bersesuaian budget anda..017-9329859/adaanoor@ymail.com

2 comments:

Anonymous said...

brape harga satu set ni?lg bgs dr herbal life?

adaa said...

Depends on which combination do u want to take n suits u..leh contact2 for more details ya!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...