NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Tuesday, November 29, 2011

Adakah ANDA memerlukan Supplement? sila check ye~

Adaa pasti, tak ramai diantara kita mengamalkan pengambilan supplement btol tak? yelah, badan sehat je, makan selera, kulit cantik, rambut lebat, hehe mcm takda masalah pon kan, buat ape nak ambil supplement ye tak..haaa salah tu ye kawan2..supplement ni bukan dah sakit baru amik ye..yg tuh ubat namanya..yg ini untuk memelihara badan kita agar sentiasa cergas, sihat..cukup zat..


Siapa yang perlukan supplement ni? 
Ni adaa senaraikan check listnye, so silelah check diri sendiri ok?

  • Adakah anda merokok?
  • Adakah anda kerap berdiet?
  • Adakah anda sedang hamil atau menyusukan bayi?
  • Adakah anda mengidapi tekanan darah tinggi?
  • Adakah anda berbadan kecil, kurus, atau sudah berhenti haid?
  • Adakah anda mengelakkan susu, keju, dan tairu?
  • Adakah anda kerap makan daging merah berlemak makanan penuh lemak?
  • Adakah anda diserangi selsema beberapa kali setahun?
  • Adakah anda terdedah pada kimia merbahaya?
  • Adakah anda banyak makan makanan ieruk atau awet (seperti bakon, hotdog,salami, atau smoke fish)?
  • Adakah anda mengalami sindrom pra-haid?
  • Adakah anda jarang bergiat di luar rumah?
  • Adakah anda bernafaskan udara tercemar?
  • Adakah makanan pasaraya anda mengandungi sisa-sisa kimia toksik atau bahan penambah? . 
  • Adakah anda mengalami stres mental dan kegelisahan? 
  • Adakah anda sering mengambil minuman beralkohol? . 
  • Adakah anda sedang menerima perubatan - dipreskripsi atau jualan kaunter? 
  • Pernahkah anda dimasuk ke dalam hospital kebelakangan ini? . 
  • Adakah anda kemurungan? 
  • Adakah anda mengalami penyakit kronik? - 
  • Adakah anda makan kerana rasa dan kemudahan dan bukannya kerana pemakanan? 
  • Mahukah anda merasa lebih sihat?
Jika anda jawab YA pada salah satu soalan diatas, bermakna anda MEMERLUKAN supplement. 

Kenapa pulak, makanan yang mkn hari2 tuh tak cukup ke? 


Tahukah anda pemprosesan makanan boleh membawa kesan yang serius kepada
nilai zat makanan yang anda pilihkan untuktiga sarapan seimbang setiap hari? Setiap
kali makanan disediakan, kehilangan nutrien berlaku. Umpamanya:
  1. Tuaian awal -sehingga 25%+
  2. Pengangkutan-sehingga 25%+
  3. Penyimpan-sehingga 50%+
  4. Masakan- sehingga 50%+
  5. Pembekuan-sehingga 83%+
  6. Pemprosesan melampau-sehingga 100%+
  7. Penghalusan-sehingaa 100%+
  8. Pempasteuran-sehingga 50%+
sumber: ADAKAH SAYA PERLUKAN MAKANAN TAMBAHAN by Dr. BRUCE B. MILLER

Jadi, fikir-fikirkanlah..tak perlu untuk makan bnyk2..buat permulaan, boleh mulakan dengan Vitalea hanya sebiji sehari dan rasakan perbezaannya :) 

product info: shaklee.com.my

Multivitamin & Multimineral

Multi yang Hebat

Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki.  Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:

  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas

Nak tahu apa yang sesuai untuk anda? PM Adaa ok?
Mahu mencuba vitamin Shaklee? Nak tahu apa yang sesuai dengan budget anda? Boleh emailkan adaanoor@ymail.com atau sms kan kepada saya 017-9329859 untuk pesanan dan consultasi percuma serta promosi terkini. Pelanggan MyInspiration juga layak untuk menerima mysteri free  gift, jadual makan, tips eksklusif dan menyertai group tertutup kami di FB untuk mendapatkan konsultasi berterusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...