NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Tuesday, December 13, 2011

My story: Allergy, clog duct terhindar dengan Shaklee!

December promo: VIVIX, it's worth it! PM for special price.

Lama rasanya tak menulis..ni pon lepas balik dari kelantan, barulah ade masa sikit hari ni untuk berblogging..hari ni Adaa nak share psl pengalaman kena clogged milk duct and allergy..



Adaa pasti, sesiapa yang dah pernah merasai clogged milk duct ni mesti tau betapa seksa dan sakitnya..huhu tambah2 lagi bile melarat sampai kene mastitis.

CLOGGED MILK DUCT

Kali terakhir Adaa kene clogged duct ni masa dalam pantang..severe sgt smp demam panas berkali-kali dalam sebulan, sakitnya Allah aje yang tahu, dengan nak menyusukan anak lagi..demam lagi, sakit lagi..ditambah pulak dengan cracked nipple, berdarah2..tapi tak perasan, sakitnye rasa..sampailah one day Eilman batuk tiba2 dan memuntahkan ketulan darah..sgt panic masa tuh tapi Alhamdulillah, Allah ni ciptaan Nya tiada tandingan..susu yg Eilman minum tuh walaupun termasuk sekali dengan darah, tapi body menolak darah tu..tuh yg dia muntahkan balik tuh. After that, adaa consume Lecithin dengan harapan it won't happen again n it works. sekarang umur Eilman dh nak masuk 9 bulan, sekali pon x pernah kena ..kalo Eilman termiss nyusu pon susu akan membasahi baju TAPI minggu lepas Adaa miss mkn supplement (atas sebab2 yang tidak dpt diberitahu hehe aka terlupe mkn & bawak, haha padan muka ) terus Adaa kene clogged duct and ketulan tuh tak surut2 selama dua hari aduh!..bila balik bangi, cepat2 consume lecithin n tuam..Alhamdulillah kejap je (yes, mmg amazing) dah hilang ketulan tu..bukan besar ibu jari ye tapi separuh penumbuk besarnya..LECITHIN mmg best!

ALLERGY


Sejak berpindah ke kl 2 tahun lepas, Adaa mula dapat penyakit baru hehe iaitu allergic..setiap kali panas sikit dan berhabuk, badan akan gatal2 mcm kene 'taik ulat' tu..mcm beribu semut kecik gigit..huhu dan setiap kali itulah kene amik ubat kan..doctor pon tak tahu sebab ape kene allergic tetibe..agak susah nak elak sebab dengan cuaca kat malaysia ni yang sgt panas, dah sah2 lah akan berpeluh kan..habuk tuh takyah cakap lah..dah sebati hehe Pernah sekali tuh, tetibe je gatal2..garu punya garu..makin teruk, muka sampai bengkak kemerahan, bibir pon bengkak..huhu mcm pijar lah lebih kurang..bila amik ubat, lega sekejap..then kene lagi..tapi since ambil SET B, seingat Adaa, tak pernah kena lagi TAPI (again) atas sebab yang sama seperti diatas (semua supplement miss nk consume) berpeluh je sikit terus kene..sikit pon Adaa tak perasan yang SET B ni turut membantu elak allergy..adaa amik sbb BF, tapi benefit lain pon dpt sama..sebab kalo perasan set utk Allergy (alfalfa,vit c, bcomplex) adaa dalam SET B..mmg best..lepas ni takmo miss2 dah.





Moral: Istiqamah dalam pengambilan supplement :P





Mahu mencuba vitamin Shaklee? Nak tahu apa yang sesuai dengan budget anda? Boleh emailkan adaanoor@ymail.com atau sms kan kepada saya 017-9329859 untuk pesanan dan consultasi percuma serta promosi terkini. Pelanggan MyInspiration juga layak untuk menerima mysteri free  gift, jadual makan, tips eksklusif dan menyertai group tertutup kami di FB untuk mendapatkan konsultasi berterusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...