NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Tuesday, September 27, 2011

Doc's advice:'' U better amik supplement dari ubat yang i bagi ni..''

Last time dalam UBAT sebagai MAKANAN atau MAKANAN(suplement) sebagai UBAT?? Adaa ada share tentang keburukan menjadikan ubat sebagai makanan kita..Bagi Adaa, walaupun baru setahun mengamalkan Shaklee, tapi Adaa berpuas hati dengan kebaikan yang Adaa dapat..dan atas sebab tulah Adaa nak sgt share dengan semua khasiat dan kelebihan Shaklee ni..namun ianya bukan sama sekali paksaan buat anda untuk sama2 mencuba, cuma jika anda nak tahu keberkesanannya, anda cubalah sendiri..mana tahu suatu masa nanti anda tercari2 supplement, ingat2lah Adaa dan Shaklee ye..hehe

Bagi yang belum sakit, amalkan gaya hidup sihat ye, lebih baik jika nak ambil supplement utk kesihatan menyeluruh, tapi bagi yg sakit, tak salah untuk mengambil supplement sebagai usaha memperbaiki kesihatan anda..masih belum terlambat tau..jom baca ni

Adaa suke ayat ''u better amik suppelement dari ubat yang i bagi ni sbb ubat ni ada drugs, so lama2 bnyk drugs dlm badan u n eventually will effect ur kidney pulak'' ..mmg btol..bila kita ambil bnyk sgt drug, kidney akan terbeban dan eventually malfunction..


Teringat arwah umi, kidney failurenya berpunca dari darah tinggi..sejak tahun 80-an umi mengambil ubat darah tinggi yang sangat2 bnyk..sampaikan kami adik beradik pernah buat lawak ''bnyk nye ubat, nnt kene buh dalam beg tarik ni'' mcm tulah punye banyak ubat umi..Jadi, sama2lah kita jaga kesihatan, ambil pengajaran ye..Sekiranya anda masih sihat, boleh juga start ambil supplement sbb kita ni bukan tiap2 hari dapat meal yang lengkap dengan semua nutrisi yang diperlukan badan kan..ada yang tak sempat pun pergi makan dek kerana kerja..jadi mulakanlah hari ni..tak perlu ambil bnyk, multivitamin sebiji sehari pun dah cukup..percayalah, ia pernah buat saya yang lembik macam sayur dulu kepada keadaan yang sangat baik, bertenaga..tak mahal..sebiji vitalea baru 60sen..harga kesihatan yang anda dapat lebih tinggi dari tu kan hehe
Jadi, buatlah pilihan yang bijak ok!

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh emailkan adaanoor@ymail.com atau sms kan kepada saya 017-9329859 untuk pesanan dan consultasi percuma serta promosi terkini

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...