NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Wednesday, September 28, 2011

Vitamin E: Adam, luka dan vitamin E~~

Salam..abt 2 weeks ago Adam anakku yng sulung mengalami accident..hampir2 patah hidungnye..Al-kisah Adam ni kalo dah ngantuk, balancing mmg out lah..meaning jalan mmg terhuyung hayang punya..kat ruang tamu ni mmg Adaa letak comforter selai supaya dia n adiknye Eilman leh berguling2, tido2..sebelah tu pulak ada coffee table tersandar tepi dinding..mmg dah berzaman letak kat situ..tak pernah tersepak ke ape ke..bile dah ngantuk, tak pasal2 kaki tersadung toto tuh and DUMM! muka terhentak di sisi meja...hasilnya..

Sejurus selepas accident

Darah mmg banyak..hati ni dah berdebar2 tgk..keluar dari lubang hidung jugak..tu yang suspect patah..dah lah hari Ahad, semua klinik tutup..dah malam pon..yang ade swasta ajelah kat bndr baru bangi ni..cepat2 kami kejarkan Adam ke An-Nur Specialist Hospital

Hosptal Pakar An-Nur
Risau dihati ni takde sape tahu huhu..cepat2 gi kat bahagian kecemasan..dan sementara nak tgu x-ray (oncall) dia bersihkan dulu darah2 tu..

Marah tau amek gambar hehe
Setelah di xray, doc suspect patah, n nak refer to ENT Specialist..tp xde pulak..dah kene refer gi Hospital Serdang pulak..tunggu punye tunggu punye tunggu..doc panggil, check sket2..n kata tak patah..dia bagi gauze je..n takde ubat ape2 pon..so..Ibunye ni terpklah nak letak Vitamin E..so amek sebijik, pecahkan dan sapu pada luka..

Day 2
Ini esoknye..lebam mula nmpk..sian sgt..mcm kene belasah..luka sgt dalam tp doc tak jahit pon..dia bgtahu je luka ni dalam..which mmg nmpk sgt severe huhuhu

day 3
Luka dah mula kering dan yang kat tgh2 batang hidung tu dah mula gelupas pon..

Day 4
Heheh marah tu org amek gambar dia..kuping2 dah mula tercabut..

Day 5
yang kat tgh dah clear, luka tepi yg sgt dalam pun dah nipis dan healing...

Same day
  See how fast it healed..alhamdulillah..mmg membantu vitamin E ni..

Bagi ibu2..Adaa rekemen sangat Vitamin E ni buh dalam hand beg tuh..senang..sebotol ade 120biji..kalo mkn sebiji sehari boleh tahan 4 bulan tuuu sambil dpt kulit lawa, smbl berjaga2 kot2 ade emergency mcm kes Adam ni..berbaloi2..bnyk kebaikan vit E ni refer here

Jadi, sesiapa yang berminat, silelah contact ye adaanoor@ymail.com/017-9329859 Adaa bg harga special ni..hehe cepat2!

2 comments:

Mahani@mamahomeschool said...

Assalamualaikum Adaa,
Salam kenal. Kak nie member baru ngan cery. terkejut kak nie tgk adam tu. Kesian. Nasib baik x patah hidung tu. Kak nie kat umah ni dgn anak2 pun mcm tu jgk. Dlm kita duk selalu beringat pun kena jgk.

Anonymous said...

kisah tersebut adalah kisah benar.. sy saksi

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...