NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Sunday, August 21, 2011

Nak kawen? Nak kulit mulus berseri di hari istimewa? Boleh~~

Hari ni nak cerita pasal kulit..dulu masa saya nak kawen, saya baru je balik dr obersea, muka pon cerah sikitlah plus tak bermasalah (saya kulit berminyak sgt tp bila duk UK, kulit saya jd kering, tapi tak over kering, ngam2 je..sesuai je org kata..org lain kulit kering smp menggelupas dan berdarah)..jd masa hari kawen, muka agak2 licin berseri lah (perasan x hingat ni..) hehehe Saya pasti semua yang bakal jadi raja sehari pon nak kulit yg lawa kan yelah, xdelah masa make up tuh mak andam duk ngomel nk cover jerawat+parut2 dimuka x gitu?

zaman dolu2..
 Lepas raya ni ramai sgt yang saya dengar nak jadi raja sehari..ha, ni peluang terbaik utk kelihatan cantik berseri mulus tulus semualah..yelah, siapa yang xnk kulit cantik kan..bg yg lucky dilahirkan dengan kulit yang semulajadi cantik, Alhamdulillah..tp bagi yang kurang bernasib baik, jgn risau..kita boleh usaha..boleh jadi cantik juga nk tahu APA RAHSIA? jom baca
Anda inginkan kulit yang cantik? Bagi saya semua orang dilahirkan cantik..Anda adalah apa yang anda fikirkan... Jika anda fikirkan anda cantik, maka semua akan melihat anda cantik.. Ingat ye bahawa kecantikan dalaman itu lebih penting.. dari hati yg bersih akan terpancar ke raut wajah ia akan bersinar.. ahaha.. Tapi ape2 pun.. back to realiti. utk mendapat kulit yang cantik,mulakan dgn pemakanan dan gaya hidup sihat...

Saya sendiri jatuh dalam kategori mereka yang memiliki kulit sensitif dan mudah merah2 or jerawat.. pantang saya kurang minum air, tak jaga mkn atau tak cuci muka sebelum tidur, mudah jerawat singgah atau jadi kering mengelupas....saya akui pemakanan seharian kurang seimbang sbb saya cerewet dan byk yg saya tak makan, jadi seharusnya supplemen menjadi satu keperluan...... Nak dijadikan cerita, saya ni dulu pun bukannya beauty conscious or pengamal supplemen. sayalah org paling malas mkn vitamin,selalu skip..botol2 buat perhiasan.. lagi2 bila dah stop bfeeding, asyik ngelat.. tapi sejak setahun yg lepas.. bila tgk ada je yg tak kena dan baca testimoni2 org lain2 yg best.. maka saya kembali jadi rajin.. saya taknak nampak tua sebelum tiba masanya.. Jadi pilihan saya adalah supplemen Shaklee..

ni komen salah seorang customer kak N .. katanya
" Saya amik vitamin ni sebab period saya tak teratur. Tapi siapa sangka lepas makan vitamin ni, suami dan keluarga mertua puji kulit saya makin cantik. Bukan nak puji diri sendiri tapi saya memang dapat rasakan perubahan yang ketara amik vitamin ni. Dulu makan vitamin E pun tak nampak ketara seperti sekarang. Terima kasih kak N"
________________________________________________________
Saya setuju.... sbb saya pun dah merasakan kesan yang sama mcm customer di atas .

Apa yang saya mkn?
Pengambilan yg konsisten GLA Complex, ESP (soy protin), Carotomax, Vitamin C Empat ni saya wajib mkn hari2.. Bcomplex saya mkn selang sehari.. Dan seminggu 1-2x saya amalkan masker Vivix, dan setiap hari sy pakai masker dari bahan semulajadi (plain natural yogurt sapu kat seluruh wajah..dlm 10-15minit then bilas..sekali sehari). very nice..... mmg jelas ternyata berbeza kulit saya.. I can feel it dan sesiapa yang rapat dgn saya pasti perasan perubahan kulit saya.. Hahah.. mcm bersalin kulit plak. tapi jika nak tips lebih detail,boleh email saya yer di mamafaiz.com@gmail.com

Berapa lama kesan ini pada wajah?
Terus terang saya kata.. dalam seminggu anda akan nampak kulit anda berseri.. glowing gitu... dan dlm masa 21hari sel kulit akan berganti baru.. dan kesan pengambilan vitamin2 di atas seperti GLA complex.. adalah dlm 2-3bulan...

Cubalah dan tanpa anda sedari, ramai akan bertanya apa yang anda amalkan... :-) . Dan oh ya. Trial Pack utk kulit cantik,mmg antara trial pack yang glemer dan mendapat sambutan yg tinggi hari2..
so..berminat? 
Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh emailkan adaanoor@ymail.com atau sms kan kepada saya 017-9329859 untuk pesanan dan consultasi percuma serta promosi terkini. 

2 comments:

Ibu AimanSyamimi said...

betol3...memang kulit berseri bila amik vitamin ni.
http://zahirahhafizan.blogspot.com

adaa said...

tu diaaaa..hihi kan2 btol kan

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...