NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Monday, August 15, 2011

PERIOD? susu merudum? sediakan payung sebelum hujan ~

Period a.k.a datang bulan ni mmg lah waktu yang merisaukan bf mommy..dhlah sakit pinggang, x selesa, worst, production susu pon merudum..huhuhu tapi nanti dulu..haaa ada yang boleh membantu jeng jeng jeng..jom baca
extract from here

Buat ibu2 diluar sana yang sedang frust/tension disebabkan susu drop akibat period.....sabar yer.. (berat mata memandang..berat lagi bahu yang memikulnya..kan kan...)..betul ke susu tak drop kalau consume Ostematrix Shaklee ?..hmm... cuba baca apa kata Azrin

Oh..(suke sgt mula dgn oh..wah..hahaha) nampak nya 'kawan baik' saya nak dtg tak lama lagi..tanda2 mcm sakit perut, sakit belakang sume dah ada..Dan yang paling tanda utama ialah hasil tenusu pun agak2 drop sedikit...Tapi tak seteruk macam saya mula-mula period...Boleh baca kt entry ni..Sebabnya???Saya dah bersiap sedia...(mcm org nak berperang plak..hauhauahu..) Start je rasa macam nak period tu, saya terus konsistent ambik OSTEMATRIX everyday 4 bijik.. Slalu nya saya ambil selang sehari or just 2 biji sehari.Tapi bila dah dekat2 nak period ni saya ambil 4 biji tiap2 hari....Resultnya??? Sakit2 senggugut tu hilang..SUSU pun tak drop sangat2..Eh bukan jugak cakap susu tu tak drop yer...Slalu saya dapat pump dlm 6oz...Ni dpt la 4-4.5oz...Tapi masih bagus berbanding kalau saya tak consume OSTEMATRIX skali pump dpt1.5oz!!!!!! Sadis...

Jadi..kesimpulannya.. perisai untuk anda yang risau susu drop kalau period... haaa.. make sure tiga bende ni ada Set B + ESP + Ostematrix.... tak percaya lagi?.... ni pulak testimoni dari Kak Nadiah (dicopy dari kak N)


Kak Nadiah sendiri terkejut dengan perubahan yang dialami....sehingga hari ini penghasilan susu kak Nadiah maintain seperti biasa namun perubahan yang dialami sejak seminggu mengamalkan pengambilan set B bersama ESP dan Ostematrix....bila saat bangun tidur, susunya keluar mencurah-curah sehingga menyebabkan baju dan alas cadarnya dibasahi air susuibu. Seronoknya bukan kepalang nada suara Kak Nadiah semasa bercerita dengan ibu tadi.

pergh..keluar mencurah2 tu yang buat saya excited tu..hihi.Bagaimana pun..saya sering mengingatkan ibu2 agar jangan membandingkan apa yang anda perolehi dengan ibu2 yang lain..setiap dari kita adalah unikbegitu juga hasil susu ibu untuk sikecil..jika kita terus mengeluh dan membandingkan..kita seolah2 tidak bersyukur dengan pemberian Allah..yer tak... Bukankah kita patut bersyukur...lagi kerap kita bersyukur dan beristigfar..lagi murah rezeki susu ibu untuk si kecil permata hati bonda.....Apa yang saya share disini ..pengalaman ibu2 ....sekadar ingin menaikkan motivasi ibu2..kerana saya faham breastfeeding tak semudah yang disangka
----------------------------------------------------------------------------------------------------

ha, anda mengalami masalah yang sama? nak cuba? ramai dah teruja dengan kesannya..testimonial
apa pun tetap saya tekankan, walau apa pun yang kita makan, tp tanpa 3 perkara ini, anda mungkin tak akan teruja seperti ibu2 yang lain, apa 3 perkara tuh?
1.kerap kosongkan payudara (pump at least 6 kali sehari, direct feed)
2. minum 2-3L air sehari (untuk 25kg berat badan kita, perlu 1L air)
3. doa doa doa moga Allah murahkan rezeki untuk zuriat kita..
bagi yang berminat tp ada kekangan wang (eh kan bonus dh masuk hari ni hehe) boleh hubungi saya untk August offer ye..cepat2!
Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh emailkan adaanoor@ymail.com atau sms kan kepada saya 017-9329859 untuk pesanan dan consultasi percuma serta promosi terkini.  
 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...