NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Wednesday, February 29, 2012

Weight management: 500 pounds?? Please Love urself~~


Baru tadi selesai tgk Extreme Makeover: Weight lost edition di TLC Astro channel 707. Masa di Belfast dulu, Extreme Makeover ni mmg my feveret show..tak kisah lah yg make over body ke, Home Make over ke..bukan ape, rasa seronok bila tgk orang yang dihina sbb rupa, akhirnya dpt jadi seorang yang lawa hehe tapi yang bestnye rancangan US ni, make over nye diberikan betul2 pada yang layak..kire mmg btol2 extreme lah..contohnya mcm Home Extreme Makeover..takdelah dibuatnye rumah banglo untuk sembarangan orang, sebaliknya dibuat utk family yang ade anak kurang upaya ke..sakit ke, ditimpa musibah ke..gitulah..Dulu kalo tgk, x sah kalo tak nangis hehehe terharu~~ maunye tak, dpt umah mcm mahligai tuuu huhuhu selalu gak seloroh ngan my Housemate, Kak Jiha, 'Adaa, ape kata kita apply nk? Awk buat2 ah jd disable ke..'' hehe dah le duk sewa umah orang, ade hati nak apply suh org dtg buat makeober..tuh ayat2 bile dah tension study le tuh hehe

My feveret

So skang ade pulak kat Astro tapi Weight Lost Edition..orang yang terpilih tadi age 45, berat 498 pounds..huhu sangat berat..dan dia diberi tempoh setahun untuk lose half of his body weight..bukan senang ye..Bila tgk keadaan Dana (nama dia Dana, tapi lelaki) tadi, terpk jugaklah kan, kenapalah sanggup membiarkan diri sampai mcm tu sekali..rupanya dia adalah mangsa sexual abuse..so utk melupakan trauma tuh, peneman nya hanyalah makanan..so food here, there, everywhere.. but still..500 pounds? That;s quite a number..How can u do that to urself huhu

Great Job Dana

Yang macam Dana tuh dah tentu2 nmpk tak sihatnya..tapi mcm mana pulak dengan kita yang nampak cantik, kurus, mulus ni..Adakah kita sihat? Dulu Adaa tak sedar dan tak berapa kisah tentang kesihatan diri..cuma tau nk kurus..mulelah ambil pil itu ini, jamu..tapi semuanya tak menjadi pon malah membazir sbb badan tak kurus, duit melayang..

Bila Adaa mula bertemu Shaklee ni, mmg bukan sbb nk kurus, tapi masa tu pregnant dan badan sangat lemah, advisable by doc to take supplement, so consume lah Shaklee kan..Secara tak langsung kenal sekali lah supplement ttg breastfeed, confinement, etc..Bila digali2 ilmu tentang supplement ni Adaa baru sedar yang kita boleh dapat berat yang ideal  PLUS kesihatan yang baik thru supplement..jadi, persoalannya sekarang, jika diberi pilihan, maukah anda kurus dengan cepat tapi bukan dengan cara yang sihat, atau kurus dengan perlahan (slow n steady) tapi sihat? (Jawab dlm hati pon boleh)

Kebanyakan customer MyInspiration ni adalah dari golongan yang nk lose weight. dan bagi Adaa, anda telah membuat keputusan yang bagus dengan memilih untuk menggunakan supplement instead of diet pills..Bagi adaa, utamakan kesihatan dulu barulah diet pon menjadi. Bila body sihat, system berjalan lancar, badan pon secara tak langsung akan lose weight dgn sendirinya..kan ke bagus tu? Apa2 pon, kuncinya, pilih yang terbaik dan Sabar serta disiplin ye..contohnye..anda ambil Omega untuk minda yang bagus,,tapi pada masa yang sama, anda dpt benefit lain mcm membakar lemak, tingkatkan metabolisme badan, blood circulation lancar dan bnyk lagi..

Love ur self..Well, i'm trying..let's live a better life :)

Trying to lose weight? Jom sihat cara Shaklee!





I'm a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...