NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Friday, February 3, 2012

Shaklee product: Kelulusan KKM & Panduan baca tarikh luput~

Baru sekejap tadi Adaa dapat panggilan dari regular customer yang mengatakan GLA nya dah expired. Alamak, ye ke..rilex dulu..Adaa dah lama nak share pasal baca tarikh luput ni tapi tak sempat2..thanx sangat Azna. Kalo Azna tak tanya tadi, entah bila lah baru Adaa nak tulis entry ni hehehe

credit to Hadhatina

So bagi yang belum tahu ye..format membaca tarikh luput pada botol Shaklee mcm ni ye

EXP: month/day/year

Contoh mcm dalam gambar diatas JUN/20/2012 = 20 june 2012
Ada juga yang tulid di botol mcm ni 05/05/12 = 05 may 2012

Kenapa jadi gitu? Shaklee ni originated from US, so US style dia tulis month/day/year..even kalo borak2 dengan diorang pun diorang akan sebut..'june 26th' misalnya bukan '26th of june'. Jadi lepas ni dah tau dah macam mana nak baca exp date :)

Lagi satu ada juga yang bertanya Shaklee ni mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia ke? And the answer is YES.Macam mana nak tau?

Kalau anda perhatikan di bahagian kanan depan botol Shaklee ade sticker kilat. Kat sticker tu ade serial number dan ade printed KKM.

ehsan from Fai

Lagi satu di setiap botol Shaklee ni ada printed "Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia" dan ade Serial number MAL xxxxxxxx


Memang stated di botol tuh diluluskan oleh KKM so dah terjawab lah 2 soalan hari ni hehe

Sharing is caring~~ ---<@

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...