NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Tuesday, February 21, 2012

Omega 3 and BELLY FAT: Want to burn away ur belly fat?


''Belly Fat poisons the liver, which directly affects your bad cholesterol levels, causing it to go up.  It also affects insulin production, contributing to type 2 diabetes.  Belly fat also chokes the kidneys, causing high blood pressure'' here

Dalam entry Adaa yng lepas Omega can help to LOSE WEIGHT? YES! Adaa dh share kan mcm mana Omega 3 fatty acid boleh membantu kita lost weight. Adaa sendiri test ambil sebiji after breakfast dan 2 biji lepas lunch..got to say, mmg sementara smp lunch tuh, tak terasa lapar mcm biasa. Sama jugak dr lunch ke dinner..Adaa n anak2 lunch dlm kul 12pm, dinner around 7, slalu tuh mulut tak berhenti mengunyah hehe. Frankly, Adaa ni mmg kuat makan..maklum lah, dapur sejengkal je..tulis sebaris, gi dapur sat, lepas tuh duk kat computer ni 10 minit dh fikir ni ape lg ade kat dapur..hihi Alhamdulillah, lepas amek omega ni terkawal lah..tapi perlu diingatkan ye, bagi mendpt result yg di ingin kan, air dan serat mmg kene cukup..sangat penting ye sbb tanpa air, perkumuhan akan lebih sukar..silap2 boleh sembelit.

Kali ni Adaa nak go more specific to belly fat.  Tahukah anda yang belly fat ni bukan shj nmpk tak cantik malah berbahaya.




Kebanyakan daipada kita ni mesti ada masalah ni kan..tak kisah lah lelaki ke perempuan ke..Kalo perempuan, lepas bersalin mmg tak sah kalo takda lemak2 ni huhu tapi tak kurang juga yang dah kurus tapi perut tetap buncit..ramai kan? Orang lelaki pon ramai hehe Kadang2 tuh punyalah duk diet, tapi badan je kurus, perut tetap berlemak..Kenapa ye?



“I can usually tell if someone is stressed out or not just by looking at their belly size.”

- Dr. Mehmet Oz in First for Women




Kenapa Dr.Mehmet keluar kenyataan mcm tuh? Sebab, bila kita stress, banyak cortisol akan dikeluarkan dan menyebabkan lebih bnyk belly fat..


''..whenever we are stressed, our bodies think we need food, even when we don’t.  And as we eat that double cheeseburger, our body is storing every ounce of fat in it for the famine that it thinks is approaching, or the marathon it thinks we need to run to escape that saber tooth that no longer exists.  The body does this with the help of a naturally occurring steroid produced by the body called cortisol''. more here


Jadi apa yang boleh bantu singkirkan belly fat ni? dan bagaimana?



A new study discovers that Omega -3 fatty acids keep a lid on cortisol levels and more than triple the body's fat-burning ability. Dr. Oz hosted a discovery health series on a group of London cab drivers. He discovered that after a 15- minute ride in the cab, the cab drivers heart rate was racing and their cortisol levels were to the roof. Dr. Oz recommended that the Cab drivers eat four weekly servings of fish rich in Omega -3s such as:
  • Salmon
  • Sardines
  • Haddock
  • Mackerel

At the conclusion of the 12-week study, there was a 22% reduction in their cortisol levels! here



Omega 3 Fatty Acids burn away belly fat by reducing stress. Fish oil has long been recommended as a natural way of treating depression symptoms because of its omega 3 content.  In addition, it prevents the body from producing too much insulin, which causes fat storage, and burns away fat that’s already present in the body.here

 Getting more omega 3 into your diet if by eating more fish or taking supplements will raise your level of testosterone and increase your ability to loose fat.

Jika kita rasa boleh mengamalkan pemakanan yang tinggi dengan omega, teruskan..tak perlu mengambil supplement..tetapi jika tak sempat, tak mampu nak masak tiap2 hari Adaa cadangkan pengambilan omega 3 . InsyaAllah, x rugi punya :) Bagi Adaa, bagi yang nk lost weight, ini pilihan yang bagus sbb nak lost weight pon boleh, nak attack belly fat pon boleh..

I'm a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...