NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Tuesday, October 4, 2011

Ostematrix: Susu merudum? Sukar bgn tidur? Elak Komplikasi bersalin? Migrain?


Dulu bila lihat di tv, yg kita tau kalsium baik untuk tulang, baik untuk gigi..tu je ke? Sebenarnya bnyk lagi fungsi kalsium yang kita tak tahu atau terlepas pandang contohnya:
  • Membina & mengekalkan tulang dan gigi yang kuat
  • Memungkinkan pembekuan dalam darah
  • Mengeluarkan hormon dan enzim dalam badan
  • Mengawal muscle contraction (selalu kejang2, x cukup kalsium lah tu)
  • Menstabil,membantu dalam proses penyerapan oleh sel
  • Membantu pengeluaran tenaga
Shaklee ade ke jual kalsium? Adaaaaa..nama nya Ostematrix..mcm dalam artikel Adaa sebelum ni here Adaa ade terangkan kesan kekurangan kalsium ni..jangan ambil ringan ye..bagi yang liat nak minum susu tu..ha ini boleh membantu anda..senang aje, telan 2-4 biji sehari :) Selain tu boleh ambil makanan tinggi kalsium mcm ikan bilis, keju, sayuran hijau sepert brokoli, kekacang, soya , dan sardin. TAPI ingin Adaa highlight kan disini bahawa semasa process memasak dan pengendalian makanan kita, tanpa sedar telah menggangu khasiat dan kandungan kalsium dalam makanan tersebut..kiranya kalo ade 100% kalsium, dah masak gitu gini tinggallah dalam 60% ke..Sbb tulah saya suka Ostematrix! Mudah, Lengkap, Bagus3..heheh




Jika anda ni tak pasti anda memerlukan kalsium atau tidak (semua pon perlu sebenarnye, tak kira kanak2, lelaki atau wanita) mungkin ini boleh dijdkan guide line untuk anda:

credit to kak N


  1. sering keletihan
  2. sering mengalami sakit belakang
  3. anggota badan sering cramp
  4. sakit bahagian leher dan tengkuk
  5. tumit kaki pecah dan kasar
  6. susah bangun tidur
  7. sakit kepala yang kerap @ migraine
  8. sering sakit gigi
  9. Ibu yang menyusu : anak yang disusukan sepenuhnya dengan susu ibu lambat tumbuh gigi.
  10. Ibu yang menyusu : perlukan kalsium, susu berkurang terutama semasa PMS atau mula menurun
Kalau anda ada salah satu simptom di atas, tandanya anda memerlukan Ostematrix:)
Bagi yang berminat, Adaa ada special price untuk anda dan bagi setiap pembelian Euphoria set E (Ostematrix included) anda layak untuk menyertai cabutan bertuah dan memenangi sebotol Vitalea secara percuma!


*Bagi yang ingin kan kesihatan yang lebih baik dicadangkan ambil bersama set optimum..jika ada kekangan untuk mendapatkan fullpack, boleh ambil Euphoria pack dulu dan cuba :) hubungi Adaa at 017-9329859/adaanoor@ymail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...