NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Monday, October 3, 2011

ESP: Payudara tak anjal? Jom tgk tips!

Ada sesetengah wanita tak nak menyusukan anak sbb kononnye nnt payudara kendur..btol ke? Sebenarnya bukan sebab tu..pemilihan bra, contohnya, mempengaruhi kedudukan cik B jugak..cara kita breastfeed anak, bukan suakan breast pada baby tp bawakan baby pada cik b kita, br lah postur badan kita pon x membongkok dan sakit, n cik b pon xde lah terseksa hihi..pemakan pon penting tau, nak kulit tegang, lawa, cell kene cukup makan, apa makanan cell? Protein laaa..sbb tu kene bnykkan mkn protein ye. br cantik menawan :) 

Ini artikel yang menarik untuk Adaa share tentang Keanjalan payudara ni..jom tgk TIPS!

High Protein


Saya mempunyai kenalan rapat yang berkongsi masalah payudaranya yang tidak kenyal.Maka saya cuma maklumkan biasanya payudara lembik atau tidak anjal disebabkan oleh pemakanan kita serta cara hidup. Badan perlukan protien untuk kekal elastik atau kenyal selain itu senaman memainkan peranan penting agar ia badan kelihatan menarik. Saya mencadangkan beliau menambahkan beberapa hidangan protien dalam menu hariannya. Antara makanan yang tinggi protien ialah ikan, telur, ayam dan daging. Namun masalah yang dihadapi ialah apabila makanan ini digoreng dengan minyak biasa, ia akan disertai dengan kolestrol dan ini menyebabkan kekangan yang besar maka oleh kerana ini merupakan antara sebab mengapa ramai yang memilih supplement dalam melengkapkan mana-mana zat dan nutrien yang kurang dalam badan.

Saya mencadangkan beliau amalkan minum soya protien yang telah saya amalkan selama 11 tahun, alhamdulillah. Selepas seminggu, beliau sms saya bahawa suami beliau sendiri menegur tentang perubahan yang beliau lalui. Syukur alhamdulillah. Gembira hati saya membaca testimoni kawan saya...

." Beb, suami aku kata breast aku anjal lepas seminggu minum ESP ko....best2. aku suka sangat!!!!!"

Rasanya banyak entry sebelum ini juga saya telah kongsikan kebaikan Energizing Soy Protien atau nama pendeknya ESP. Ramai yang dah cuba, dapat merasai perbezaannya provided mendapat konsultasi yang sempurna akan mendapat kesan yang optimum.


Ini antara maklumat tambahan yang bagus untuk bacaan :
Penjagaan payudara 


  • Makan sedikit lemak haiwan. Makan ikan yang berminyak dan tukar kepada minyak zaitun extra virgin bukan lagi minyak goreng standard.
  • Top up diet anda dengan suplemen antioksidan, termasuk vitamin C, E, beta-karoten mineral selenium. Juga makan banyak buah-buahan segar yang kayaantioksidan dan sayur-sayuran, khususnya bawang merah, bawang putih, lobak merah,tomato, brokoli, kubis dan kubis bunga.
  • Makan lebih banyak serat, terutama gandum, rye, millet, beras merah dan kacang-kacangan. Serat membantu untuk menggerakkan makanan melalui usus dan boleh mengurangkan penyerapan semula estrogen.
  • Hadkan alkohol - boleh menyebabkan peningkatan kadar estrogen.
  • Menghadkan pengambilan pada kopi, cola, coklat dan teh pekat.
  • Tingkatkan pengambilan protein anda. Protein diperlukan untuk membina dan menjaga nada otot dan pejal. Protein juga menyediakan Kolagen sangat diperlukan. Di syorkan tiga hingga empat kali sehari pengambilan makanan yang mengandungi protein.
  • Hal lain yang penting untuk mengelakkan 'melorot' atau payudara 'kendur' memakai bra menyokong yang elok, terutama semasa kehamilan dan sukan.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kan betul Adaa bgtahu tadi..banyakkan protein boleh membantu..Adaa dah cuba ESP..mmg sedap nyum2..nnt Adaa sharekan resepi yang boleh dibuat dengan ESP ni supaya lebih yummy! 


Bagi sesiapa yang nak mencuba, jangan ragu2, kalo ragu2 tanye je dulu adaa..free consultation ye..Also, special price untuk sesiapa yang membeli dengan Adaa 
Pm me for detail, contact at 017-9329859 or adaanoor@ymail.com




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...