NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Friday, May 4, 2012

Testimoni Vitamin E: 'kulit merekah dan berdarah, cepat bercantum, parut makin pudar!' Viatmin E SUPERB!

Smalam saje lah berborak dengan customer dan kwn alam maya ku Pn. Dini sambil2 dia nak order ESP tu sempat lah bercerita apa progress lepas ambil vitamin Shaklee..dan ada satu kenyataan yang Adaa suka..hehe 




Selama Adaa mengenali Vitamin E ni (wah mcm jatuh cinte nih) mmg tak pernah menghampa kan..ini salah satu bukti ye..memang membantu. Bila customer suka, Adaa lagi lah hepi hehe. Vitamin E ni merupakan salah satu first aid lah yang mesti ade kat rumah or dlm handbag ibu2 ye..time2 luke leh sapu, InsyaAllah cepat baik luka tuh..mcm mana pulak Vitamin E boleh bantu baik luka ni? 


extract from LIVESTRONG.COM


''Vitamin E is the primary antioxidant nutrient in the skin and is linked to improved healing and diminishing scars on the skin. Although its effects are not yet medically proven, vitamin E is an important factor in wound healing''


Gini lah yang dirasa oleh Pn.Dini  tadi..luka cepat bercantum dan pulih, tone parut pon makin cerah means pudar lah..proven kan?




Adakah semua vitamin E ni elok? Vitamin E pon ade banyak jenis tau..


Vitamin E is an essential vitamin that has antioxidant properties. It is fat-soluble, meaning that it can be stored in small amounts in the body. The Mayo Clinic notes that this nutrient exists in eight different forms with a type called alpha-tocopherol being the most active form in the body. Supplements of vitamin E are typically provided in this form and may be synthetic or naturally produced. The natural forms of this vitamin may be more easily absorbed by the body and are labeled with the letter "D," such as d-gamma-tocopherol. A deficiency of vitamin E can lead to slowed and inadequate wound healing and can increase the risk of scarring of the skin   


Shaklee Difference 



  •  Vita-E Complex contains naturally occurring vitamin E (d-alpha tocopherol) from vegetable oil.(no wonder badan lebih cepat serap n lebih effective)
  • Ianya ASLI dan bukan sintetik
  • Lebih serasi dan aktif secara biologi berbanding sintetik
  • Tiada kesan sampingan (Shaklee always safe)
  • Lengkap dengan selenium- membantu Vitamin E berfungsi dengan lebih baik( bukan semua vitamin e dilengkapi dengan selenium sbb akan meningkatkan cost, but with vitamin E complex ni u get what u paid for! Totally worth it)
  • Membekalkan 400 IU setiap kapsul  anggaran seperti 24 sudu makan mayones 


Sebab tulah ramai yg menyukai Vitamin E complex Shaklee ni? Apa lagi kelebihannya?
credit to kak cery

  • Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

  • Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.

  • Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Pengambilan vitamin E membantu mengatasi masalah kedinginan.

  • Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

  • Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

  • Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

  • Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.
more about vitamin E here

Belum cuba? Bagi yang ingin mencuba, boleh PM adaa ye utk special price ;P


I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...