NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Friday, May 25, 2012

My Story: Kenapa saya yakin dengan Shaklee sehingga kini? Bertenaga ketika pregnant, mudah melahirkan baby, luka cepat baik.bla..bla..

Setiap kali kita nak mencuba sesuatu yang baru pasti akan terdetik dalam hati, 'boleh percaya ke ni?'. Adaa pon tak lari dari keadaan tu..sebelum ni mmg Adaa tak tahu menahu langsung nama Shaklee..mungkin Umi ada consume tapi masa kecik2 kita takde nak amek tahu pon kan..so knowledge ttg Shaklee-zero!



Bila tiba badan dah mula gagal berfungsi dengan baik, asyik keletihan yang melampau, immune system pon tak berapa betul sampaikan tetibe je ade pulak allergy pada habuk dan panas..Adaa mula lah risau..bayangkan betapa mengadanya rasa bila badan tak boleh berpeluh..masa tuh dah lah kita ni baru balik dari UK, pulak tuh, balik ke kampung yang keadaannya panas..kalo lah terkeluar dr mulut ni 'panas lah' tak ke bunyi mengada tuh..sudahnya tahan kan saja lah..bila badan berpeluh sikit je, mulalah satu badan gatal..huhu nak cerita kat org kot di cop 'alah budak oversea ni' pdhal dah setahun balik dari UK takde kene apa pon..tetibe je..so bila berpeluh or panas je, bisik kat husband je lah..mulalah mencr kipas or aircond..tapi bila dh kerap sgt (yelah nama pon duk Malaysia yang panas ni, nk lari kemana kan), nk bgtahu husband pon dah mls..tahan jelah gatal2..konon try to act cool lah..smp satu hari tu..jeng2..


Hari tuh kalo tak silap waktu nak gi kenduri..panas nye teramat lah sgt..huhu muka dah mula gatal2..husband kata jgn garu nnt lagi teruk tapi dah gatal sgt, x tahan huhu sapu2 jelah dgn tapak tangan..so ok kejap, tapi muka rs berbahang..rupanya dah bengkak! hukhuk dah kene berkejar ke klinik pulak..sudahnya, asik ulang alik ke klinik..dlm rumah pon kipas full blast..sapu sampah abuk2 sikit gatal balik..huhu seksa!

Tapi masa tuh hanya bergantung pd ubat doc ajelah..titik permulaan nak mencari supplement bila badan dah terlalu lemah..hari2 mcm nk tido je..letak je kepala, terus tidur..tak cergas langsung! dah mcm Nobita pulak, letak je kat mana2 mesti tido. So, jumpa doc, doc pon dah mati kutu, suggest suh ambil multivitamin je. Saat tu mulalah terpk nak cari supplement kat farmasi, tapi tak tahu brand apa..Mula2 je meluap2 pastu dah suam2 kuku..dah mls nk cari..


Disebabkan masa tuh tgh pregnant anak kedua, so hari2 hadap computer cari info pasal baby lah, breastfeeding lah, pregnancy lah..mcm2..cari punya cari, accidentally come across psl set penyusuan Shaklee..yelah kalau kita google, kan mcm2 article keluar kat page tuh kan..type word 'breastfeeding' mcm2 keluar, dan pada masa tu lah bertemu dengan Shaklee dari kak cery..berkenalan, dan berkira-kira set apa yang sesuai utk pregnant/keletihan/bf nnt..then the journey begins..

Lepas consume ESP+set A kalau tak silap masa tu, badan dah mula bertenaga. Ini bukan tokok tambah ye, but it's true..nak tidur siang pon dh susah sbb tak rasa letih..masa tuh Adam sgt semangat badannya, but still Adaa manage to carry him smp tingkat lima using stairs ye, also, masa dah sarat, still manage to bwk beras n benda2 berat ke atas..kalo balik dr kampung (tahu2lah brgnya berapa bnyk) still boleh bantu husband bwk. Sampai time nak deliver pon boleh rilek lagi, dari rumah gi spital, then gi KLCC settlekan urusan kerja suami, baru lah Adaa nk masuk ward. Suke ati je kan nak masuk bile, pdhal masa tuh dah contraction pon..sempat lg nk teman husband ke KLCC.. Dan Alhamdulillah, deliver Eilman x susah, sakit mmg sakit lah, tapi kejap je n mudah. This time no medication at all..sikit gas pon nurse pujuk xyah ambil..But Alhamdulillah everything went well. Sampai doc pon tanya 'Awk mkn fish oil yang saya bagi ye, masa lahirkan baby tadi mcm licin je, nnt sy nk suh patient yang lain ambil jugak lah' Itu kata doc pakar kat Tropicana Medical Center, Dr Noor Fidak..Masa tuh Adaa iye kan aje..padahal tak mkn pon yng doc bagi heheh Adaa mmg fully ambil supplement Shaklee je..



Dah bersalin, pon lagi satu best, ini pon btol ye, masa anak first aduhai..lama sakitnya tempat jahitan, tapi kali kedua, bebrapa hari je..thanx to zinc+ESP terutamanya. Mmg fully on supplement, no ubat2, no jamu..

Bab susu pulak, masa anak first, zero! Adam x dpt merasa walau sikit pon bf. Tapi kali kedua, adalah sikit..tapi time tuh mungkin fikiran agak terganggu (Umi baru meninggal, berpantang di rumah MIL tanpa suami disisi, Adam tengah lasak belum 2 tahun pon lg masa tuh, n Eilman sgtttt clingy smp Adaa nk ke toilet pon tak dpt..huhu stress!) so susu pon segan2 nk keluar..but Adaa ingat sekali tu, susu yang Adaa pump, dptlah dlm 3 4 oz, buh dlm fridge n my Sis in law tanya 'ni susu apa, susu kak teh ke susu pekat' hehe sbb creamy sgt dh rupa mcm susu pekat F&N. Itulah penangan ESP ye..

Walaupun susu sikit, tetap teruskan bf mcm biasa tapi top up dengan formula milk (with guilty hhuhu) tapi dengan rezeki Allah, start Eilman 8 bulan smp lah sekarang no more formula milk..n Adaa ade jugak test, if x ambil Shaklee seminggu..mulalah gatal2, lemah, n susu kurang..so i guess my body really need some nutrient, GOOD nutrient..

That is why Adaa still usahakan bekalan supplement tak putus..coz i trust the EFFECTIVENESS of it dan dah tentu, selamat n natural..


AND that is why, Adaa sgt2 recommend semua orang utk cuba Shaklee ni..its true, Adaa ni org berbisnes, tapi Adaa tak pernah create story utk tarik orang beli ye..Adaa cuma share apa yg Adaa rasa, dan kalaulah anda nk tau, tetiap hari Adaa rs mcm nak bgtahu je semua org how important supplement ni pd kita. Orang Barat dah lama sedar, tgklah Shaklee ni dh more than 50 years dah..tapi di Malaysia masih kurang kesedaran ttg ni..sbb tu lah pentingnya sharing :)

These supplement really works for me..hope it works for u too :) Just my humble story~~If nk tau kesahihan cerita Adaa, kene lah try sendiri :P


I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...