NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Tuesday, July 26, 2011

Vitamin Shaklee: Makjun Ajaib penggalak susu?

Dulu masa mula2 kenal shaklee, soalan yang sama bermain dalam fikiran saya. beli shaklee dengan harapan miracle could happen, nk susu bnyk2. ye ke boleh? Jom baca jawapan dari mommy Lina


Set breastfeeding shaklee yang glamour di kalangan ibu2 menyusu

.credit to Mommy Lyna tentang tajuk entry kali ini..

Satu malam saya menerima panggilan daripada Lisa, seorang ibu yang mengalami masalah kekurangan susu. Beliau sudah mengambil beberapa milk booster, namun tiada kesan. Malah Lisa terpaksa memberikan anaknya susu formula. Walau bagaimanapun smart baby milik Lisa hanya mahu susu ibu sahaja, dan memuntahkan kembali susu formula yang diberi.
Oleh itu Lisa mahu mencuba set Breastfeeding Shaklee, kerana ia bukan sahaja mengandungi milk booster (alfalfa) malah juga vitamin dan mineral lain yang diperlukan oleh seorang ibu menyusu. Malah saya berpesan kepada beliau supaya kerap diadakan stimulasi dengan mengepam secara kerap.Selepas sehari, saya menghantar SMS kepada Lisa, untuk bertanya khabarnya.
testimonial shaklee

Gembira rasanya mendengar jawapan dari Lisa. Semoga Lisa dapat kembali menyusukan anaknya sepenuhnya tanpa memikirkan masalah tidak cukup susu lagi.
Walau bagaimanapun, set breastfeeding Shaklee bukan makjun ajaib yang boleh mengembalikan susu sesiapa sahaja. Ia merupakah supplement atau pelengkap bagi membantu usaha mengembalikan susu yang dibuat oleh ibu itu sendiri, iaitu:
  1. Mengepam dengan kerap, sekurang-kurangnya 3 jam sekali.
  2. Menyusui bayi dengan kerap, mengikut kehendak,menawarkan susu badan kpd bayi.
  3. Minum air yang banyak (apabila mengambil set ini kerana ia adalah vitamin dan mineral yang concentrated, memerlukan air yang banyak untuk melancarkan proses penyerapan dan sebagainya) iaitu sekurang-kurangnya 3L sehari.
  4. Banyak berdoa dan berhajat kepada Allah SWT..(for muslim).
Seorang ibu yang mahu mencuba set breastfeeding Shaklee haruslah melengkapkan pengetahuan tentang penyusuan dan teknik pengambilan supplement semulajadi terlebih dahulu, bagi mengelakkan rasa kecewa apabila tidak ada kesan, atau keadaan makin buruk.Dapatkan konsultansi percuma daripada pengedar Shaklee sekiranya anda mengalami masalah selepas mengambil set ini.

Apa2 pun, kita cuma mampu usaha, segala rezeki dtg dari Allah..jadi marilah sama2 kita panjatkan doa agar ada rezeki untuk anak kita..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...