NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Monday, July 25, 2011

Nak langsing? jangan skip sarapan!

Tengok je tajuk tuh saya dah tau dah apsal saya tak langsing hehe pengajaran nih, buat saya sendiri dan anda juga. Jom tengok kepentingan sarapan:

1) Sumber tenaga

Menurut pakar pemakanan, sarapan pagi adalah sumber tenaga utama untuk memulakan hari yang sihat. Kajian pakar menunjukkan, remaja yang bersarapan setiap hari mempunyai kehidupan yang berkualiti dan daya tumpuan yang lebih baik( btol2, sarapan berat pon takpe sbb akan digunakan untuk aktiviti harian, mcm org kelantan, pagi2 dah makan nasik hehe)

2) Vitamin untuk badan
 
Remaja tidak seharusnya menikmati sarapan pagi tanpa mengambil kira kandungannya. Adalah disarankan supaya remaja mengambil sarapan yang kaya dengan karbohidrat untuk membekalkan tenaga, protein dan juga sayur-sayuran. Antaranya, roti, susu dan telur
- untuk mereka yg always on the go dan menjalani lifestyle yg super-busy dan hectic, boleh mencuba salah satu produk dalam Tripple Gem set ni. Sarapan yang ringkas namun padat dengan khasiat, jadi kawan-kawan tetap rasa sihat dan bertenaga walau makan secara ringkas.

3) Rangsang fungsi otak

Sarapan yang mengandungi karbohidrat pada waktu pagi boleh merangsang paras glukos dan mikro nutrien

4) Kekal langsing

Kajian yang dijalankan Food Facts Asia dengan kerjasama empat universiti di Asia ke atas remaja berusia antara 10 hingga 12 tahun yang mengamalkan sarapan mendapati mereka jauh lebih langsing dan kurang berdepan masalah berat badan berlebihan. Ini kerana mereka mengamalkan pemakanan yang teratur dan ikut peraturan.siapa yang tak ambil sarapan akan makan dua kali ganda daripada biasa masa lunch. namun demikian, sarapan yang lengkap sempurna akan memungkinkan kita skip lunch meal tanpa rasa lapar, atau cuma perlukan sandwich bun yang penuh dengan khasiat untuk alas perut waktu lunch.

5) Masa Berkualiti

Ada ketikanya, remaja sukar mencari waktu yang berkualiti untuk diluangkan bersama keluarga namun dengan amalan sarapan pagi bersama, ibu bapa dan anak-anak boleh mewujudkan suasana harmoni dan masa kualiti yang berkesan.

*credit to adhatine2.blogspotcom

dan supplemen terbaik untuk sarapan adalah.... tripple Gem..sesuai untuk seisi keluarga..bukan je fokus kat ibu menyusu.....

apa tripple gem tuh?

Ni Dia...

Kebaikan set ini :-
  • Bertenaga sepanjang hari
  • Membantu dan meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan
  • Memelihara kesihatan secara menyeluruh

kalau berminat, boleh contact saya ye, tak perlu beli 3 sekaligus untuk details, boleh email/sms saya ye

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh emailkan adaanoor@ymail.com atau sms kan kepada saya 017-9329859 untuk pesanan dan consultasi percuma serta promosi terkini.  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...