NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Thursday, July 28, 2011

Lagi berita gembira tentang Tripple M~~ meriah susu :)

Dekat2 nk puasa ni makin meriahlah permintaan Tripple M ni, maklumlah semua nk ready untuk bulan puasa, nak make sure anak2 dapat bekalan susu yang secukupnnya. Di bawah ni saya nak share lagi testimonial mereka2 yang telah pun mencuba pakej Tripple M. credit to iffa: here and here
_____________________________________
TESTIMONI 1
 
Iffa just nk inform baru dua tiga hari sy amik Shaklee Trial Pack Set B sy sgt seronok sesi mengepam susu skrng ni sbb hasilnya sgt besttt =) thx iffa n Shaklee
 
about an hour ago · · · See Friendship

  • You like this.
    • Iffa Anuar Alhamdulillah..sukenya Iffa..
      57 minutes ago ·
    • Iffa Anuar nnt blela share experience dgn iffa lebih lanjutnya..
      56 minutes ago ·
    • Diana Nur insyaAllah...sy lg sukaaaa =)
      50 minutes ago ·


Lepas, tu Iffa dan diana ber private message untuk mengetahui perkembangan Diana lebih lanjut. Ini antara intipati perbualan kami.. Buat pengetahuan semua, Diana dah cuba Tips Exclusive tau!


Alhamdulillah, Lumayan!

Cik B sampai bengkak

TESTIMONI 2:
 
Baru-baru ini, ketika follow up customer Iffa yang merupakan ex-lecturer Iffa di Uni dulu... Iffa share kan tips exclusive ni. Alhamdulillah, lepas try. beliau PM Iffa di facebook dengan feedback yang buat Iffa tersenyum.
"anyway, yup dh try... and it does increase, for me, fm just 9 - 10 oz masa kat opis, now I can get 12 oz or more fm pumping session kat opis..... kat rumah lebih suka direct.... mlm2 pun kalau pump lepas bg bb direct, dptla extra 3-4 oz fm the whole nite...."
_________________________
Apa ada dalam super dooper booster.. Pakej Triple M ni?
Pakej tripple M mengandungi vitamin dalam set B, Kalsium@ Ostematix dan ESP (Energizing Soy Protien).
Masih belum jelas tentang kelebihan dan kepentingan setiap suplemen yg ada dalam Pakej Triple M ni..jemput baca..credit to kak N:

SET B:
Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil..dan wajah berseri..inlah rahsianya ..B for Beauty

Vitamin C : sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan...dan kulit lebih cantikkk

Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU. 

Kalsium@ Ostematrix?

Dalam susuibu, antara komposisi vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali.Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum...ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkir.. for more click here
Apa kebaikan ESP @ Energizing Soy Protien?

Komposis vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.

Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.Protien sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. Apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protien yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri. more info..here
Jadi, macam mana? Tepuk dada tanye selera.. bagi yang mengalami kekangan budget, jangan risau, kami ada menyediakan pek percubaan untuk anda dengan harga istimewa..cuma hubungi saya je ye..jangan segan2


Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh emailkan adaanoor@ymail.com atau sms kan kepada saya 017-9329859 untuk pesanan dan consultasi percuma serta promosi terkini. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...