NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Tuesday, March 6, 2012

18 SX (Testimoni): Ketahui khasiat Vitamin E & Alfalfa terhadap hubungan intim anda~


Hari ni topic agak panas sket ye, khas untuk yang dh berkahwin ataupun yang belum pon boleh..sekadar ilmu apa salahnya kan..

credit
''80% wanita di seluruh dunia tidak pernah merasa kepuasan dalam hubungan intim dengan pasangan. Menurut kajian saintifik oleh World Health Organization (WHO), menjelang 2012 penyakit kemurungan/depressi akibat stress adalah pembunuh nombor 1 dunia bukannya kanser atau penyakit jantung!!''


Dalam keadaan sekarang, stress dah jadi satu perkara normal..maklumlah, dunia kan kejam hehehe tak ramai diantara kita yang sedar ttg pengaruh stress pada hubungan kelamin kan..ini lah hakikatnya..

Tapi STRESS bukan satu2nya punca hubungan intim terganggu. Hari ni Adaa nak focus more on woman side lah since saya kan perempuan hehe Bagi yang belum tahu, fisiologi tubuh wanita lepas berkahwin, mengandung dan melahirkan berubah seiring dengan keadaan2 tersebut. Ada yang dingin lepas bersalin disebabkan ketidakseimbangan hormon, ada yang mengalami keputihan, faraj longgar.. Ini contoh2 lain

credit


MASALAH-MASALAH KRITIKAL BERKENAAN WANITA:

1. Payudara kendur selepas bersalin
2. Payudara kecil
3. Keputihan
4. Sakit semasa bersama sebab kering
5. Vagina longgar
6. Tidak puas bila bersama
7. Kurang terangsang    
8.   Tiada nafsu seks
9.   Mudah letih
10. Sakit pinggang, lutut dan tumit
11. Muka kusam
12. Obesity
13. Senggugut
14. Kemurungan
15. Stress

Tu dia..bnyk kan? Adaa tahu, mungkin ramai yg mengalami masalah ni tapi hanya sedikit drpd kita yang berani untuk tampil dan berkongsi..Tapi ade sorang sahabat yang berani utk berkongsi tentang solution utk masalah2 diatas..nk tahu, baca smp abes hehe

Tahukah anda Vitamin E dpt membantu? Bagaimana? Jenguk balik entry Adaa yang ini




Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.

Pengambilan VITAMIN-E berdosage tinggi iaitu 600-800 IU setiap hari membantu badan wanita menghasilkan estrol dan progesterone untuk mengimbangi lebihan estrogen dalam badan. Kondisi di mana “estrogen berlebihan” akan menyebabkan symptom PMS, seperti risau, kembung perut, sakit kepala, sengugut dan “mood swings”, yang sememangnya akan menganggu keadaan diri seorang wanita.

Vitamin E juga dapat membantu masalah kekeringan ketika bersama dan juga menganjalkan payudara. more see here 

Vitamin E digelar 'vitamin seks' atas sebab kaitannya terhadap kesihatan seksual. Diantaranya ialah peranan penting yang dimainkan oleh Vitamin E dalam membantu penghasilan hormon estrogen untuk lelaki dan keseimbangan progesteron pada wanita. Ia penting dalam mengawal keinginan, tarikan dan mood seks anda! Vitamin E berperanan sebagai antioksidan yang berperanan memelihara organisma dari kerosakan semasa proses pengoksidaan yang penting dalam fungsi seksual
. Kajian menunjukkan kebanyakan lelaki yang mengambil vitamin E untuk sekuran-kurangnya seminggu akan mengalami tenaga seksual yang lebih baik, libido lebih kuat dan kurang stress dalam kehidupan harian. Bagi wanita, vitamin E mengurangkan sindrom sebelum had (PMS) dan pre-menopause seperti mood berubah, kekejangan, sakit kepala, depressi dan sebagainya

source: here

Itu Vitamin E, lagi satu ape? Sebelum tuh jom baca Testimoni Pn Ifa yang dikongsi di Group tertutup kami:

''Perkara yg x pernah ifa fikir n mimipikan pun (pujian dr hubby tentang nikmatnya hubungan suami isteri) mendapat pujian selama ini.
Nak tahu rahsianya.............ALFALFA LAH...... betul, ifa mkn mmg niat utk tambahkan susu ibu, sbnrnya ifa dpt tahu alfalfa ni juga utk eratkan hubungan suami isteri, tp x lh sampai tergerak hati nak niat ke arah itu. tapi, pujian suami 3 hari lepas benar2 memeranjatkan ifa. x sangka.

selama 4 bulan pengambilan set 3M Platinum sejak dari dalam pantang lagi secara konsisten n disiplin, ini lah hasilnya.... pertambahan susu ibu sekaligus memberikan kenikmatan dalam hubungan suami isteri yg menjadi faktor kebahagiaan rumah tangga kami. Benar, setiap usaha yg istiqamah pasti akan dapat hasilnya. dan sekarang, ALFALFA benar2 menjadi produk kepercayaan n semestinya ada dlm list kehidupan ifa. x sia2 melaburkan RM466 pada ketika itu (sblm bersalin, walaupun waktu itu mengalami masalah kewangan), kerana hasilnya sangat2 menakjubkan dan merasai perasaan yang x pernah dirasai ketika dipuji oleh hubby.''


Ha..itu baru sikit tuh..selebihnya xleh tayang sebab takde tande 'U' heheh. Betul ke Alfalfa membantu 'Ummphh' kan lagi hubungan kelamin? 

Apa Khasiat Alfalfa?

Khasiat daun alfalfa, selain membanyakkan susu ibu:
  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  5. Memberi kelegaan semasa haid.
  6. Merawat arthitis
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema
  8. Merawat asma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita
  13. Membesar dan menegangkan payudara
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri(ini yang dikatakan Pn Ifa tadi)
  15. Memulihkan urat selepas bersalin
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  17. Meningkatkan stamina seorang suami
  18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
  19. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…
Jika anda ingin rasakan sensasi Vitamin E dan Alfalfa, kene lah cuba sendiri!


I'm a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...