NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Saturday, March 3, 2012

Testimoni Carotomax: Want a better eyesight?




Bagi sesiapa yang ber'spek' mesti faham kan betapa lecehnya menjadi seorang yang rabun. Dulu Adaa rajin pakai lenses sbb tak suka pakai spek..mcm ada benda je dpn mata duk tergantung..rimass. Tapi sejak duk kat umah jadi fulltime supermom tak sempat nak ber'contact lense' pon..


Bila dah rabun ni, ilang aje spek kejap, terus x tentu arah,betul..mata/penglihatan ni sgt penting..tulah kecik2 xnk mkn carrot hehe Bagi yang ingin penglihatan yg lebih baik, gud news, ada sesuatu utk anda!


jom share testimoni adik Puan Yati Napi




full story here


Apa yang Adik Pn Yati amalkan?




Sedikit info tentang Carotomax Shaklee:



Kelebihan Carotomax:  
  • kesihatan retina mata → mengurangkan rabun
  • kesihatan tulang
  • kesihatan tisu kulit
  • pembentukan sel darah putih dan sel darah merah
  • pembentukan membran mukus
  • mengekalkan sistem imunisasi badan yang sihat

Dengan kehadiran vitamin A, dapat membantu meningkatkan kesihatan tisu kulit dan membran mukus badan kita yang mana kedua-duanya merupakan lapisan awal pertahanan badan daripada jangkitan penyakit dari luar. Selain daripada itu, vitamin A juga membantu dalam pembentukan sel darah putih yang turut membantu memberi pertahanan dalam badan dari jangkitan sebarang penyakit yang tidak diiingini.
 sumber: here

Shaklee Difference: 


Vitamin A terdiri dari dua jenis iaitu Vitamin A yang boleh kita dapat dari makanan seharian atau pun Provitamin A dikenali juga sebagai carotenoids (the safest way to take Vitamin A) yang akan ditukarkan kepada Vitamin A bila badan memerlukan dan akan disingkirkan dari tubuh jika berlebihan. 

Perlu diingatkan, Vitamin A  tidak boleh diambil secara berlebihan. Ini adalah kerana ia merupakan salah satu vitamin larut lemak dan jika diambil melebihi dos yang ditetapkan, ia akan tersimpan di dalam organ-organ dalaman kita terutamanya hati. Dalam kata lain, ianya boleh menjadi toksik sekiranya diambil berlebihan 

Carotomax shaklee berbeza dr yang lain kerana ia dalam bentuk provitamin A, yang mana HANYA akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja. Jadi tiada kes Vitamin A tersimpan dan menjadi toksik seterusnya membahayakan kesihatan. (Just where else can u find vitamin like this??)

*Tidak boleh diambil oleh ibu mengandung. Pengambilan vitamin A yang berlebihan terutamanya ketika tempoh trimester pertama kehamilan, boleh menyebabkan risiko kecacatan pada bayi dalam kandungan termasuklah kecacatan jantung dan sistem saraf.

I'm a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...