NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Thursday, December 22, 2011

Breastfeeding: Teknik Power Pumping~

December promo: VIVIX, it's worth it! PM for special price.
Uih, lama lak tak update blog, gomene! hihi Hari ni Adaa nk share tentang power pumping. Ramai customer Adaa yang breastfeeding anak, tetapi bekerja. Jadi nak taknak kenelah pump kan untuk kumpul stock Ebm. Kadangkala tuh datang lak masa2 susu merudum , jadi apa yg anda boleh buat? Boleh cuba TEKNIK POWER PUMPING. Macam mana tuh? Jom sesame blaja:



credit:

Power pumping is useful as one of the methods if you’re trying to build up your stocks and stimulate your breasts to produce more milk (if you’re having problem with low milk supply).
*Power pumping = hyperstimulation


Apa itu Power Pumping?

 

Merupakan teknik mengepam yg boleh membantu meningkatkan penghasilan susu. Ia melibatkan teknik dan setup mengepam yg biasa tapi dlm cara yg lebih unik. Ideanya adalah utk meniru bayi menyusu secara x langsung meningkatkan bekalan susu ibu.

Siapa yang perlukan Power Pumping?

 

1. Ibu yang ingin menyusukan anak angkat - teknik ini digunakan untuk rangsang penghasilan susu
2. Ibu yg ingin relaktasi/ menyusukan semula si anak setelah berhenti menyusukan

3. Ibu yg kekurangan susu, berusaha untuk memperbanyakan semula susu - akibat drpd perubahan hormon, period, kurang mengepam etc.


Macam mana nak buat Power Pumping?

 


Untuk Single pump - pam kanan dulu 10 minit, kendian pam kiri plak 10 minit, tukar plak ke kanan 10 minit dan seterusnya, bertukar2 setiap 10 minit berterusan selama sejam.
 


Untuk Double Pump - Pam kedua2 belah serentak selama 10 minit, rehat/ stop pam 10 minit, sambung lagi pam 10 minit, rehat 10 minit dan seterusnya selama 1 jam. Disarankan buat power pumping ni sekali sehari, seelok2 nya waktu mlm ke subuh, sbb hormon susu sgt tinggi waktu ni.

Berapa lama masa diambil untuk dapat hasilnya?  


Kalian jgn igt sekali buat terus susu jadi banyak yer. Power pumping perlukan masa sekurang2nya 1 minggu! Walaupun pada hari pertama hasil pam setitik dua atau 'pam angin' semata2, teruskan misi sehingga dpt hasil yg dikehendaki. Jangan putus asa, usaha, doa dan tawakal, insyallah dipermudahkan olehNYA...amin.

Tercari2 set breastfeeding? Ini pilihan Adaa 
 

pilihan anda? boleh klik di sini utk tahu set yang bersesuaian dengan anda

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Nak tahu apa yang sesuai dengan budget anda? Boleh emailkan adaanoor@ymail.com atau sms kan kepada saya 017-9329859 untuk pesanan dan consultasi percuma serta promosi terkini. Pelanggan MyInspiration juga layak untuk menerima mysteri free  gift, jadual makan, tips eksklusif dan menyertai group tertutup kami di FB untuk mendapatkan konsultasi berterusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...