NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Monday, April 9, 2012

Tips: Cara penyimpanan Supplement supaya tahan lebih lama~~

Dalam entry Adaa Shaklee difference: Kenapa Shaklee BERKESAN~ Adaa ade terang kan kenapa vitamin Shaklee ni lebih berkesan berbanding vitamin sintetik yang ada dipasaran. Jom recap sket


Nampak tak persamaan natural Vitamin C dengan Shaklee product..same kan?. This is because, Shaklee supplement was processed under a low heat in order to maintain the enzyme. Enzyme ini lah yang membolehkan tindak balas kimia berlaku apabila kita mkn supplement. Penting ye, ibaratkan lah vitamin organic/sintetik tuh mcm kacang yang dah jadi bubur (sedap pulak bubur kacang petang2 ni hehe) , kalo kita tanam kacang tuh agak2 idup x? Mestilah tak kan? Sebab tu lah penting utk memastikan kita ambil Vitamin yang Natural. 



Also, mcm yg adaa mention tadi, ia diproses under low heat to maintain the enzyme, so it is also important to make sure that those supplement is kept in a cool, dry place n no moisture. Plus make sure simpan dlm air-tight container. The best place is in the refrigerator. If those supplement is exposed to heat, it might kill the enzyme and effect the function/effectiveness. 

So, untuk memastikan supplement anda tahan lebih lama dan mengekalkan fungsi asal + freshness nya, Adaa recommended to stored them in ur fridge ye. Maklum lah Malaysia ni panas..lagi lah cepat rosak.

Kalo perasan, jika letak diluar, vitamin E contohnya mcm stick to each other kan..but kalo letak dalam fridge, elok je, mcm gula2..sedap pon sedap sbb fresh.


*If peti sejuk tak muat, letak yang powder mcm ESP, MEALSHAKE, PERFORMANCE DRINK pon ok dah..


I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...