NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Friday, April 6, 2012

7 sebab anda perlu belikan anak anda MealShake..

Saya start belikan Adam mealshake ni dalam tahun lepas..baunye, sedap sungguh, sebijik macam aiskrim vanila. Anyway, dalam cuaca yang tak menentu sekarang ni, kesihatan anak pon selalu terganggu, yang risau dah pasti ibu ayahnye kan..sbb tulah saya dapatkan Adam mealshake ni. ape yang bestnya mealshake ni selain sedap yang amat?

jom baca 7 fakta tentang Mealshake ni..


Mealshake
  • Complete Nutrients - Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  • Supplies Key nutrient to cells - Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  • Aids in Growing Up - Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  • Anti-Oxidants - Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  • Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  • Restore skin complexion - Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  • Great Taste for young and old - Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.
Itu dia 6 fakta.. 6 sebab utk anda belikan anak anda MealShake ni..Mealshake ni.. mealshake ni mmg sesuai utk semua peringkat umur.. Saya berikan Adam mealshake ni untuk make sure dia tak terus obes dan mendapat nutrien yang sepatutnya, dan harapnya dapat cantikkan kulit dia yang sangat mudah berparut.. dalam seminggu 3-4 kali pun dah memadai..Ha, bestkan mealshake ni, bukan untuk tambah selera makan je, untuk kanak2 obes pon sesuai.Kerana mealshake ni lengkap dgn nutrien yg diperlukan badan.. secara tak langsung,apabila badan cukup dgn zat2 yg diperlukan, taklah nak mencari makanan rapu..

Dan ini pula testimoni dari blog Pn Lia.. credit to kak cery:

jom baca testimoni Kak Ayu (ofismate saya tentang anak sedaranya yang baru 3 minggu mencuba Shaklee Mealshake..).."Sebelum ni Alif kalo makan dia mesti tunjuk 4 jari dia..maksudnya, cukup 4 kali (4 suap) dah tak nak makan dah..bukan sebab dia ada cacing ke ape ke..tapi memang dia taknak makan .. pastu badan..alahai kurus kering je..umur 4 tahun..anak-anak orang lain umur 4 tahun semua berisi..dah ler makan 4 suap je, pastu takde ulang2 dah makan..haiii...risau dibuatnya..kang tak cukup zat lar..kang terbantut lar perkembangan otak ke ape ke.. tapi, AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake, Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat.. sekarang ni bila waktu makan, dia dulu duduk di meja makan..kalo dulu panggil makan dah duduk kat meja makan pun tengok makanan je..masaklar sedap macamane pun dia cam takde selera nak makan..sekarang ni makan nak, siap kadang2 tu mintak makan walaupun baru few hours lepas makan..AlhamduLILLAH..."


I'm a Shaklee Independent Distributor



Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...