NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Tuesday, April 10, 2012

Fresh Laundry Concentrate: Mencari pencuci baju untuk kulit sensitif? Bayi? Anda sendiri? All in one!

Hari ni nak tukar mood sikit. Selalu cerita ttg kesihatan tubuh kali ni kesihatam rumah pulak. Biasanya anda semua guna pencuci jenama apa? Fab? Daia? Dynamo? Macam2 kan ade dipasaran. Sampai tak ingat dah hehe Pencuci untuk baju baby rasanya tak lah sebanyak mana yang Adaa tau, Pureen je haha sbb pernah guna. 


Adaa pencuci baju untuk pakaian bayi? Ha..tak semua org tahu kan? Sebab ape kene lain2 pulak ni, baju mak ayahnye sabun lain, baju anaknye sabun lain. Sebabnya, substance dlm sesetengah sabun pencuci ni 'kuat' dan tak sesuai dengan kulit bayi. Dulu pembantu rumah Umi pernah basuh baju Adam (masa dlm pantang) dengan pencuci biasa..dan akibatnya, baby rs tak selesa n gatal2..maklum lah kulit bayi ni sensitif lagi..jadi perlu untuk kita pastikan bahan dlm sabun basuh tu tak berbahaya..


Kdg2 even Adaa sendiri rasa gatal2 tapi lupelah mase tuh guna sabun jenis ape. Seeloknya gunakan lah yang natural, non-toxic and safe. 




source: Shaklee.com.my



Fresh Laundry Concentrate (Serbuk)

Kebanyakan serbuk pencuci mengandungi bahan perengsa yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan dan mengakibatkan reaksi alahan. Triethanolamine dodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu sejenis bahan perengsa yang disenaraikan oleh EPA (Pertubuhan Pemuliharaan Alam Sekitar Amerika) sebagai bahan berbahaya. Bersentuhan dengannya mampu menyebabkan kerengsaan atau kesan terbakar pada kulit dan mata manakala sentiasa terhidunya pula akan merengsakan hidung, kerongkong dan paru-paru seterusnya membawa kepada masalah batuk, asma atau sesak nafas. Kulit yang bersentuhan dengannya akan menjadi kering, gatal dan mengakibatkan masalah alergi kronik dan ruam.
Fresh Laundry Concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Soft Fabric Concentrate

Melembutkan Pakaian
Pekatan Pelembut Fabrik (Soft Fabric Concentrated) yang berbau harum ini jauh lebih berkesan daripada produk lain dalam mengelakkan pakaian daripada berkedut atau melekat pada badan akibat kesan statik. Dengan rumusan kepekatan tinggi, ia bukan sahaja lebih menjimatkan malah anda dapat merasai perbezaannya dengan sentuhan.
  • Berkepekatan tinggi iaitu 32 auns berupaya melembutkan 64 cucian
  • Melembutkan, mengurangkan kedut dan mengawal pelekat static dengan semulajadi
  • Mudah dibawa, dituang dan disimpan
Petua berguna
Gunakan Pekatan Pelembut Fabrik untuk cucian dengan mesin basuh. Ia boleh menjadikan pakaian lebih lembut berbanding sebelumnya dan mengelakkan pakaian daripada berkedut atau melekat


Perbezaan Shaklee
Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Sesuai untuk semua jenis fabrik yang boleh dibasuh
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa gas beracun
  • pH yang seimbang
Berkesan
  • Berpekatan tinggi – bagi 64 cucian
  • Hanya ½ aun diperlukan untuk setiap cucian
  • Kurangkan kedutan dan kesan statik
  • Kesan anti-statiknya setara dengan Downy dalam, ujian prestasi yang dilakukan oleh pihak ketiga.*
Mesra Alam
  • Ramuan Semulajadi
  • Tanpa Fosfat
  • Tanpa bahan perwarna
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentangan
pada badan.

* Ujian prestasi tersebut dijalankan pada 20hb Jun 2006 dan hanya sah terhadap produk tersebut yang dipasarkan pada masa itu.

 Pencuci Fresh Laundry ni tidak mengandungi fosfat, klorin, borat atau nitrat. Memang selamat, dan air cucian tuh boleh buat siram tanaman lagi :)
Lagi satu pencuci dan fabric softener ni dua2nya sgt concentrated, so mmg SUPER SAVE lah.
   
BRAND X
FRESH LAUNDRY
½ KG = RM3.75
1 KG= RM7.50
SATU BASUHAN
1 CUP = 4 TEA SPOON
1KG X 4 = RM30
4.1 KG = RM91.00*
1 KG= RM22.20
SATU BASUHAN
1 TEA SPOON ONLY
1KG X 1= RM22.20

SO:
BRAND X =RM30/KG
FRESH L = RM22.20/KG
BEZA      = RM7.80
SEKOTAK FRESH LAUNDRY  JIMAT= RM7.80X 4.1
                                                            =RM31.98                                                          
*Untuk harga berganda special, boleh pm Adaa, which means total penjimatan lebih BeSArrr :D


Jadi, jika inginkan pencuci yang selamat, berkesan, bolehlah cuba. For those yang dah rasa keberkesanan supplement nye dan juga BASIC H, sure anda lebih yakin kan.hanya yang dah cuba shj tahu..Also, pencuci ni tahan lama..smp 6/7 bulan.

*Basic H adaa guna bagai nak rak pon still x abes2 lagi smp skang..dekat setengah tahun dh rsnya. still ade about half lagi..hehe

I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...