NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Friday, June 8, 2012

Testimoni: Susu bertambah, badan cergas, dan Berat turun dari 85kg ke 70.4kg!!

Bagi ibu2 yang pregnant, dalam hati tuh mesti ade sedikit lah kalo tak bnyk pon kerisauan tentang berat badan. Memang lah berat kene naik ye masa pregnant, tapi kalo dh sampai 20 kg naiknye, risau gak kan boleh turun balik ke tak huhu..20kg, bnyk tu..sama dgn seguni beras heheheh




Adaa dulu masa anak first mmg tak tahu menahu pon psl shaklee..masa pregnant naik dlm 10 kg, dan lepas bersalin alhamdulillah dapat turunkan semula ke berat badan asal ..bila anak second, dah mula kenal shaklee..yang bestnya, berat terkawal..dlm 7 kg je kot kalo x silap bertambah..dan lepas deliver, takde pantang ape pon, mkn mcm biasa (siap bertambah2 sbb sedap sgt pulak lauk org bersalin) bezanya ambil shaklee..lengkap dengan tripple M+ Lecithin+zinc. Alhamdulillah, berat jugak kembali ke berat asal..nk cite kang panjang sangat kisah sendiri ni haha lain kali jelah ye, nk share kisah orang lain lak, almost the same sbb adaa pon amek set yang same..so mmg proven best lah. TERBAEEKK!!




credit to mamacery :)

xxxxx@gmail.com
10:55 AM (13 hours ago)
Description: https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Description: https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Description: https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
to me
Description: https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

Salam Kak Sherry...
Nak share cerita dgn akak ni... Tak sabar2 nak drop email ke akak..hehehhehe.. Hari tu kan saya beli set Shaklee dgn akak kan.. Set utk menyusu n diet sekali.. N saya memang betol2 puas hati lah dgn produk Shaklee ni.. Bila saya consume ESP..Memang susu saya byk giler....sekali pump je dpt lebih dr 5 oz..tu baru sebelah. blom due2 belah lagi tu...mesti pump tiap 2 ke 3 jam sehari smpilah skrg ni..Alhamdulillah stok susu utk baby pon byk..Rezeki kali ni tak putus lagi..

Yang keduanye yg saya perasan badan rasa cergas je..tak cepat penat, tak mudah lesu...maybe saya amalkan makan vitamin Shaklee yg akak suggestkan tu.. Memang membantu saya utk sentiasa aktif dan rasa segar je sepanjang hari..Maklumlah ada anak kecik selalu jaga malam..
Dan yang ketiganye pulak mestilah berat badan turun..Yang ni memang saya sgt puas hati... Saya lebih kurus berbanding bersalinkan anak pertama dulu.. Sebelum mengandung anak kedua ni berat saya memang tak boleh nak berubah dah..sentiasa 77kg...3 kg lagi nk bergerak ke 80..Seram tol time tu...diet tak menjadi..mcm2 produk dh saya cube tapi entahlah...mungkin belom jumpa yg mujarab.. pastu mengandung anak kedua sampilah 9bln kandugan...berat saya jadi 85kg.. Time tu dok terfikir boleh ke berat bdn ni berkurang or statik je makin bertambah..hehehehehe... Time pantang memang saya pantang betul..sampailah saya beli Shaklee dgn akak.. Saya tak sedar perubahan berat tapi org sekeliling yang mula perasan dan tegur..

Lepas sebulan berpantang pergi klinik..n timbang berat..wahhh....berat dh trn 73.4kg lah.. ni kira pencapaian yg bagus ni... saya tak nak suka sgt...kang takut leka..berat naik balik..hehehehehe...sampailah saya habis pantang 44 hari saya tak timbang lagi.. Sampailah semalam hari ke 59 saya pergi shopping mall..teringin sgt nak tahu berat bdn terkini..yelah nak tahu jugak berat saya ni bertambah ke berkurang... Akak nak tahu...berat saya turun lagi.. Sekarang berat saya 70.4kg.. Mcm tak caya je... sikit lagi mahu ke angka 6..yg tu kalau cecah ke angka 6+ kg memang saya buat puasa sunat syukurlah kak...mau taknye..saya dh lama tak rasa berat berkurang ni.. Saya target nk dpt berat 68 kg..berat sblm kahwin dulu 65kg..seb saya ni berangka besar... Saya pon rasa badan rasa ringan je.. Paha yang mcm batang pokok kelapa dulu pon dh makin kecik.. The best part yang paling saya suke...saya dapat sarungkan balik seluar jeans Levi's yg dah lama terperap dlm stor tu..seb tak leh masuk..skrg ni boleh la melaram balik..hehehehe..

Saya tak diet ape pun seb saya masih fully BF kan baby... apa yang saya buat..Saya tetap mkn 3 kali sehari..saya mkn vitamin Shaklee ikut aturan yg Kak Cherry bagi.. Makn Lecithin pas sarapan n lunch..n saya memang byk minum air kosong... So far memang sayaberpuas hati dgn produk Shaklee ni.. n nak oder lagi 
Lecithin n Ostemetrix dgn akak.. :)


--------------------------------------------------------------------------------------------


Adaa rasa semua orang pon hepi n nak result mcm ni kan? Very inspiring :) Dengan cara yang betul dan istiqamah, semuanya tak mustahil :) Nak cuba? 


I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...