NEW BLOG

BLOG INI TERLAH BERPINDAH KE www.adaa-inspiration.com

Tuesday, June 19, 2012

My Story: Kenapa saya suka Performance Drink & ESP?

Jam dah 1:38 am but mata masih belum mengantuk huhuh sambil2 mencari cite smash online (sbb tadi black out, x dpt tgk huhu) teringat pula blog belum berupdate, so here i am, writing at the middle of the nite or should i say early morning?


Time2 mcm ni teringat pula waktu sahur..last year adalah tahun yang meaningful sbb
1. First time berpuasa berempat (baby kecik lg mase tuh  br 5 mnths kot)
2. First time berpuasa sambil breastfeeding (sangat risau susu takde sbb mmg mase tuh siap top up susu formula..)
3. First time berpuasa dengan Shaklee!




Masa nk masuk bulan puasa, adaa mmg risaukan production susu n tahan ke adaa nk nursing masa bulan ramadhan ni? dengan panas nya, dahaga nye..Frankly, setiap kali bf, air sebotol mesti ade dkt sebelah sbb masa bf tuh ya Allah keringnya tekak..so terfikirlah kan, nnt mcm mana masa puasa..huhu terkulaikah?


Masa tu jugak Eilman masih bf smp petang, n malam baru adaa top up dengan fm( masa tuh blm fully bf hukhuk). Jadi, dipendekkan cerita dalam risau2 ni dah pon masuk bulan puasa..so apa yang adaa buat waktu tu, waktu sahur segelas performance drink for husband, utk Adaa sendiri Adaa bancuh ESP+Fiber(belum discontinue mase tu)+Performance drink. Gabung ketiga2 ni, shake2 minum huuuu best! the purpose is, to make sure Adaa keep hydrate smp petang, kenyang, and susu pon ada..insyaAllah. That's my hope lah mase tuh.


And guest what,Adaa sendiri terkejut bila sepanjang sebulan tuh, Adaa mampu berpuasa, tanpa rasa dahaga yang melampau wpon semasa breastfeed Eilman, n boleh tahan sampai ke petang. Syukur sgt. Bukan ape, sebab sebelum bulan puasa tuh, keje Adaa duk ulang alik masuk dapur je, kejap2 cr food, kejap2 cr food..lapar + dahaga punye pasal..maklum le org x pernah bf anak sebelum ni..sbb itu adaa noticed sgt perubahan yang adaa alami sepanjang Adaa amalkan ketiga2 feveret drink Adaa ni..


N after Ramadhan..still continue smp lah sekarang..but since fiber dah discontinue..maybe this coming Ramadhan leh try replace dengan mealshake pulak..alang2 dah ade dlm fridge tuh kan..so jadilah The Mighty 3 Gem! and of course Performance Drink for my husband..puasa ke cycling ke inilah minuman dia..hehe kalau cuaca panas sgt2 pon minum performance drink ni..lega tekak..n yummy too!Orange flavor kan..mestilah sedap..




Kenapa Adaa pilih 3 Gem?



Energizing Soy Protein
*****************
♥ Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
♥ Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
♥ Membekalkan tenaga,
♥ Memberikan rasa kenyang
♥ Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
♥ Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
♥ Membanyakkan susu badan (milkbooster)
♥ Membantu mengekalkan kepejalan otot
♥ Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
♥ mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

Mealshakes
*********
♥ Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tapi dalam bentuk serbuk.
♥ Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
♥ Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
♥ Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
♥ Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
♥ Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
♥ Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.


Performance Drink
****************
♥ Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
♥ Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
♥ Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
♥ Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
♥ Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
♥ Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.

Nak dapatkan untuk persediaan puasa anda? Jom pm adaa for special price!!

I'm a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...